Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική-P&K: Μειώνει τιμές-στόχους για 8 τράπεζες

Νέες χαμηλότερες τιμές-στόχους θέτει για τις μετοχές των Alpha, Eurobank, Tράπεζας Kύπρου, Εμπορικής, ΤΤ, Αγροτικής, Πειραιώς, MPB η Eθνική - P&K σε έκθεση (22/10) με τίτλο "Weaker outlook mostly priced in".

Εθνική-P&K: Μειώνει τιμές-στόχους για 8 τράπεζες
Νέες χαμηλότερες τιμές-στόχους θέτει για τις μετοχές των Alpha, EFG, Kύπρου, Εμπορικής, Τ.Τ., ΑΤΕ, Πειραιώς και MPB η Eθνική - P&K σε έκθεση (22/10) με τίτλο "Weaker outlook mostly priced in".

Για την Alpha Bank θέτει νέα τιμή στα 15,1 ευρώ, από 24,1 πριν, με τη σύσταση να παραμένει "equalweight", ενώ για την Αγροτική μειώνει την τιμή-στόχο στο 1,8 ευρώ, από 2,6 προηγουμένως. Η σύσταση παραμένει "underweight".

Aναφορικά με την Κύπρου η νέα τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 7,1 ευρώ από 11,1 ευρώ, με τη σύσταση να παραμένει "overweight".

H χρηματιστηριακή μειώνει την τιμή-στόχο για την Εμπορική στα 6,1 ευρώ από 13,2, με τη σύσταση "underweight".

Για τη Eurobank η νέα αποτίμηση διαμορφώνεται στα 12,1 ευρώ από 21,4, ενώ η σύσταση "οverweight" δεν μεταβάλλεται.

Η Εθνική - P&K περικόπτει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Πειραιώς στα 14,1 ευρώ από 24,1 και επαναδιατυπώνει τη σύσταση "οverweight".

Για την MPB η αποτίμηση διαμορφώνεται πλέον στα 4,2 ευρώ από 7,1 ευρώ, με τη σύσταση "overweight" να παραμένει.

Για το Τ.Τ. η νέα τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 6,6 ευρώ, από 10,5 ευρώ πριν, με τη σύσταση "equalweight" να παραμένει.

Η μείωση στις αποτιμήσεις αποδίδεται στο προβληματικό διεθνές κλίμα και στην αναμενόμενη επιβράδυνση των οικονομιών της Ελλάδας και της ΝΑ. Ευρώπης.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, το σφιχτό πιστωτικό περιβάλλον και οι αρνητικές μακροοικονομικές προοπτικές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επιδείνωση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου των τραπεζών και σε διαγραφές.

Ως εκ τούτου η Εθνική - P&K αναθεωρεί χαμηλότερα τις προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη των τραπεζών, αλλά δεν υποβαθμίζει τις συστάσεις καθώς οι αποτιμήσεις είναι σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι η φθηνότερη αφού ο δείκτης τιμής προς λογιστική αξία είναι μικρότερος του 1.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v