Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Αύξηση 31,3% στα κέρδη εκτιμά η Π&Κ

Αύξηση 31,3% εκτιμά η Π&Κ Χρηματιστηριακή πως θα καταγράψουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Alpha Bank στο εννεάμηνο του 2003, ενώ επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την ελκυστική αποτίμησή της η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”υπεραπόδοση” για τη μετοχή της τράπεζας.

Alpha Bank: Αύξηση 31,3% στα κέρδη εκτιμά η Π&Κ
Κατά 31,3% προβλέπει η Π&Κ Χρηματιστηριακή πως θα ενισχυθούν τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Alpha Bank στο εννεάμηνο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στην καθημερινή ενημέρωση (με ημερομηνία 9 Οκτωβρίου 2003), τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank αναμένεται να φτάσουν στα 185,36 εκατ. ευρώ έναντι αναπροσαρμοσμένων 141,18 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Σημειώνεται πως οι εκτιμήσεις της Π&Κ ενσωματώνουν χρηματοοικονομικά κέρδη ύψους 95 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 36,9% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2002, ενώ το αντίστοιχο μέγεθος του τρίτου τριμήνου του 2003 (και συγκεκριμένα ύψους 30,64 εκατ. ευρώ) αναμένεται να κυμανθεί στα επίπεδα του δεύτερου τριμήνου του έτους.

Όσον αφορά στα οργανικά κέρδη, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως θα αυξηθούν κατά 28,6% σε σχέση με το περυσινό εννεάμηνο και κατά 13,1% σε τριμηνιαία βάση, διαμορφούμενα στα 194,12 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας κυρίως σημαντική αύξηση των εσόδων από τόκους (14,6%) και περιορισμό των εξόδων προσωπικού (-1,5%).

Συμπερασματικά, η Π&Κ εκτιμά πως τα αποτελέσματα εννεαμήνου του 2003 θα ικανοποιήσουν την αγορά, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση της συνολικής κερδοφορίας, που στηρίζεται σε υγιή ανάπτυξη των οργανικών κερδών και υψηλότερα χρηματοοικονομικά κέρδη.

Επιπλέον, το τμήμα ανάλυσης της Π&Κ επισημαίνει την ισχυρή αύξηση των εσόδων από τόκους, αντανακλώντας κυρίως την επιτυχημένη στροφή στις χορηγήσεις νοικοκυριών, την ανάκαμψη των προμηθειών (σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2003) και τον περιορισμό των εξόδων προσωπικού και των λοιπών εξόδων διοίκησης.

Η άποψη της χρηματιστηριακής είναι ότι τα υγιή θεμελιώδη της Alpha Bank και η συνεχιζόμενη θετική δυναμική της κερδοφορίας σε συνδυασμό με την ελκυστική αποτίμηση (σε σχέση με τις άλλες ελληνικές τράπεζες) θα διατηρήσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών για τη μετοχή, ενώ καταλήγει πως διατηρεί τη σύσταση ”υπεραπόδοση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v