Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς είδαν οι ΑΧΕ το placement της Εθνικής

Θετική εμφανίζεται μερίδα αναλυτών όσον αφορά στο placement της Εθνικής Τράπεζας, ενώ από την άλλη ορισμένοι επισημαίνουν πως το discount του 3,86% που δόθηκε στους θεσμικούς ενδέχεται να οδηγήσει σε πιέσεις στη μετοχή της τράπεζας.

Πώς είδαν οι ΑΧΕ το placement της Εθνικής
Θετική εμφανίζεται μερίδα αναλυτών όσον αφορά στο placement της Εθνικής Τράπεζας.

Ωστόσο, ορισμένες ΑΧΕ επισημαίνουν πως το discount του 3,86% που δόθηκε στους θεσμικούς ενδέχεται να οδηγήσει σε πιέσεις στη μετοχή της τράπεζας.

Όπως επισημαίνει η Marfin Hellenic στο πρωινό της report, παρά το γεγονός ότι η προσφορά μπορεί να οδηγήσει σε παράταση της νευρικότητας σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, από την άλλη απομακρύνει την απειλή που υπήρχε γύρω από τη μετοχή της τράπεζας, γεγονός το οποίο χαρακτηρίζει θετικό.

Ωστόσο, η Marfin συμπληρώνει πως ενδέχεται να σημειωθούν πιέσεις στη μετοχή της τράπεζας, ως αποτέλεσμα πιθανών πωλήσεων.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Εγνατία ΑΧΕ, η οποία, όπως αναφέρει στο report της, δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση πιέσεις στην τιμή της μετοχής της Εθνικής τράπεζας, ενώ καταλήγει πως διατηρεί τη σύσταση ”διακράτηση”.

Από την πλευρά της, η EFG Eurobank Securities, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Dow Jones, χαρακτηρίζει την προσφορά ”θετική”, καθώς μέσω αυτής αίρονται οι ανησυχίες για υπερπροσφορά τίτλων.

Επιπλέον, η Beta Χρηματιστηριακή εμφανίζεται θετική όσον αφορά στις εξελίξεις της Εθνικής, καθώς χαρακτηρίζει την προσφορά του πακέτου της τράπεζας ως ευνοϊκά νέα για την αγορά, ενώ συμπληρώνει πως πιθανή αδυναμία μπορεί να εξελιχθεί σε αγοραστική ευκαιρία.

Στο discount του 3,86% που δόθηκε στους θεσμικούς επενδυτές από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος στην Εθνική Τράπεζα αναφέρεται η Fortius ΑΧΕΠΕΥ, επισημαίνοντας πως ενδέχεται να ανατρέψει τις αρχικές εντυπώσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η εκτίμηση της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, η οποία επισημαίνει πως το discount αναμένεται να μην ικανοποιήσει τις προσδοκίες και να πιέσει βραχυπρόθεσμα τη μετοχή της Τράπεζας.

Υπενθυμίζεται πως η τιμή διάθεσης του πακέτου της Εθνικής Τράπεζας διαμορφώθηκε στα 17,4 ευρώ ανά μετοχή, ενώ το σύνολο των μετοχών που διατέθηκε ανήλθε στο 11%, αντί του αρχικού 10%, λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Όσον αφορά στο placement της Τράπεζας Πειραιώς, η Marfin εκτιμά πως η τιμή διάθεσης θα κυμανθεί μεταξύ 8,2–8,4 ευρώ ανά μετοχή και η τράπεζα θα αποκομίσει έσοδα ύψους 91,8–94,1 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων κεφαλαιακών κερδών της τάξεως των 15,8-17,9 εκατ. ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v