Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι βλέπει η Marfin για τις εξελίξεις στις τράπεζες

Στο ”μικροσκόπιο” εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα βρεθεί για μια ακόμη φορά ο τραπεζικός κλάδος, ύστερα από την ανακοίνωση για τη μεταβίβαση πακέτου μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς.

Τι βλέπει η Marfin για τις εξελίξεις στις τράπεζες
Στο ”μικροσκόπιο” εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα βρεθεί για μια ακόμη φορά ο τραπεζικός κλάδος κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report, η χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για τη μεταβίβαση του 10% της Εθνικής Τράπεζας, σε συνδυασμό με την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να διαθέσει το 6,7% με placement, θα διατηρήσει τον τραπεζικό κλάδο στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Όσον αφορά στην Εθνική, η Marfin υπενθυμίζει πως το πακέτο μετοχών της θα διατεθεί σε εγχώριους και ξένους θεσμικούς επενδυτές με τη μέθοδο του book building.

Ταυτόχρονα, και σχετικά με την Τράπεζα Πειραιώς, η Marfin εκτιμά πως στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη θα φτάσουν στα 66,3 εκατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 21,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, παρά την –όπως επισημαίνει- κατά 16,1% αδύναμη απόδοση που αναμένεται να εμφανίσει το τρίτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v