Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαιρετικά υπερπουλημένη η Σοφοκλέους

Εξαιρετικά υπερπουλημένη χαρακτηρίζει τη Σοφοκλέους η Εμπορική στην τεχνική της ανάλυση, εκτιμώντας ότι είναι πιθανή βραχυχρόνια μια ανοδική αντίδραση. Ωστόσο, προβληματική παραμένει η εικόνα μεσοπρόθεσμα.

Εξαιρετικά υπερπουλημένη η Σοφοκλέους
Εξαιρετικά υπερπουλημένη χαρακτηρίζει τη Σοφοκλέους η Εμπορική Τράπεζα στην εβδομαδιαία τεχνική ανάλυση, εκτιμώντας ότι είναι πιθανή βραχυχρόνια μια ανοδική αντίδραση. Ωστόσο, προβληματική παραμένει η εικόνα μεσοπρόθεσμα.

Όπως επισημαίνει η Εμπορική, οι βραχυχρόνιοι τεχνικοί δείκτες εμφανίζουν την αγορά εξαιρετικά υπερπουλημένη. Μετά την καθοδική διάσπαση των 2.250 μ., οι επόμενες αξιόλογες στηρίξεις εντοπίζονται στις 2.090 μ. και στις 2.000 μονάδες.

"Μεσομακροπρόθεσμα, όμως, η τεχνική εικόνα παραμένει απαισιόδοξη, καθώς υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες μετά την ανοδική αντίδραση, που θεωρούμε ότι μάλλον δεν θα αργήσει, να ακολουθήσει περίοδος αρκετών μηνών πλαγιολίσθησης. Δηλαδή, αυτό που μας προβληματίζει περισσότερο δεν είναι τα περιθώρια περαιτέρω υποχώρησης, αλλά το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί ώστε να ξαναμπεί η αγορά σε τροχιά σταθερής ανοδικής πορείας", τονίζει η τράπεζα.  

Οι επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται διαδοχικά στις 2.090 μ. και στις 2.000 μ. Παράλληλα, η Εμπορική εκτιμά ότι θα αποτελέσει έκπληξη (ακόμη και υπό τις παρούσες συνθήκες) η καθοδική διάσπαση των 2.000 μ., χωρίς να σημειωθεί τουλάχιστον μία αξιόλογη ανοδική αντίδραση. Την εκτίμηση αυτή τη βασίζει στις θετικές αποκλίσεις των τεχνικών δεικτών και στις αντίστοιχες ενδείξεις που εμφανίζουν σημαντικά υπερπουλημέμη την αγορά, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. 

Αν επαληθευτούν οι ενδείξεις αυτές και ο Γ.Δ. δεν υποχωρήσει χαμηλότερα των 2.000 μ., τότε η πρώτη αξιόλογη αντίσταση, όπου θα κριθεί το μέγεθος της αντίδρασης, εντοπίζεται στην περιοχή των 2.450 μ. (όρια πτωτικού καναλιού των τελευταίων εβδομάδων).

Αν ξεπεράσει τις 2.450 μ., τότε η Εμπορική θεωρεί ότι θα ανοίξει ο δρόμος για τις 2.600 μ. και ίσως και για τις 2.830 μ., σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Εμπορική μάλιστα σημειώνει: "Αν έπρεπε να ριψοκινδυνέψουμε μια πρόβλεψη για την υψηλότερη δυνατή τιμή έως το τέλος του έτους, στα πλαίσια μίας ανοδικής κίνησης - αντίδρασης σε μακροπρόθεσμη πτωτική τάση, θα προσδιορίζαμε τις 3.050 μ. (όρια πτωτικού καναλιού δωδεκαμήνου)".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v