Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Μείωση αποτίμησης από 2 διεθνείς οίκους

Στα 8,4 ευρώ από 24 ευρώ προηγουμένως περικόπτει η Goldman Sachs (16/10)την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ, για την οποία υποβαθμίζει και τη σύσταση από "neutral" σε "sell".

ΔΕΗ: Μείωση αποτίμησης από 2 διεθνείς οίκους

Σε υποβαθμίσεις που αφορούν στην τιμή-στόχο αλλά και στις συστάσεις προχωρούν οι Goldman Sachs και Merrill Lynch, κάνοντας λόγο για κινδύνους που σχετίζονται με το υπάρχον και το επόμενο business plan της επιχείρησης.   

Στα 8,4 ευρώ από 24 ευρώ προηγουμένως περικόπτει η Goldman Sachs (16/10) την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ, για την οποία υποβαθμίζει και τη σύσταση από "neutral" σε "sell". Κατά την εκτίμηση του οίκου, οι πιστωτικές συνθήκες είναι πιθανό να θέσουν σε κίνδυνο το σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Αν και ο οίκος περιμένει από τη ΔΕΗ να βελτιώσει σημαντικά την κερδοφορία της κατά τη διάρκεια του 2009 λόγω της αύξησης των τιμολογίων και του χαμηλότερου κόστους καυσίμου, οι ταμειακές ροές της επιχείρησης θεωρείται πιθανότερο να συρρικνωθούν περαιτέρω λόγω των κεφαλαιακών αναγκών.

Εξάλλου,σε ξεχωριστή έκθεσή της με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου η Merrill Lynch προχωρά και αυτή σε καθοδική αναθεώρηση της "αντικειμενικής τιμής" από τα 16,2 ευρώ στα 11 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την αποτίμηση της εταιρίας, ο οίκος αποδίδει discount 15% στην τιμή προκειμένου να αντικατοπτρίσει την έλλειψη διαφάνειας σε ό,τι αφορά τις ρυθμιστικές συνθήκες, τις δυσκολίες στην εφαρμογή του περυσινού στρατηγικού σχεδίου και τα θέματα χρηματοδότησης που σχετίζονται και με τις μεγάλες κεφαλαιουχικές δαπάνες.

Επόμενος καταλύτης για τη μετοχή, αναφέρει ο οίκος, είναι το νέο business plan που θα ανακοινωθεί στις 18 Νοεμβρίου. Εκτίμηση της Goldman Sachs είναι πως η αβεβαιότητα για το μέλλον της εταιρίας θα παραμείνει και μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Κατά τη σημερινή διαπραγμάτευση η μετοχή της Επιχείρησης κυμαίνεται πέριξ των 9,56 ευρώ.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v