Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Αύξηση κερδών προβλέπουν Εθνική, Π&Κ

Αύξηση στα επίπεδα του 20% προβλέπουν για τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου της EFG Eurobank οι Εθνική ΑΧΕ και Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, διαμορφούμενα στα 186,39–189 εκατ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις για τα καθαρά έσοδα από τόκους, τα οργανικά κέρδη.

Eurobank: Αύξηση κερδών προβλέπουν Εθνική, Π&Κ
Ανοδο έως 20% προβλέπουν οι Εθνική ΑΧΕ και Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ πως θα παρουσιάσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου της EFG Eurobank.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό της report με ημερομηνία 6 Οκτωβρίου 2003, τα καθαρά κέρδη του ομίλου της EFG Eurobank στο εννεάμηνο του 2003 (με βάση τα ΔΛΠ) αναμένεται να φτάσουν στα 189 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 20%.

Στο ίδιο διάστημα τα καθαρά έσοδα από τόκους προβλέπεται, σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, πως θα ενισχυθούν κατά 15%, διαμορφούμενα στα 610 εκατ. ευρώ.

Οπως αναφέρει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην καθημερινή ενημέρωση (με ημερομηνία 6 Οκτωβρίου 2003), οι προκαταρκτικές της εκτιμήσεις υποδεικνύουν αύξηση 18,8% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη, τα οποία αναμένεται να ανέλθουν στα 186,39 εκατ. ευρώ.

Τα οργανικά κέρδη, σύμφωνα με την Π&Κ, εκτιμάται πως θα διαμορφωθούν στα 222,11 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 5,4%.

Η Π&Κ επισημαίνει επίσης τα ισχυρά έσοδα από τόκους, τα οποία εκτιμάται πως θα καταγράψουν άνοδο 16,3% σε ετήσια και 0,9% σε τριμηνιαία βάση, αντανακλώντας –όπως σημειώνει– τη συνεχιζόμενη πιστωτική επέκταση, κυρίως στη χρηματοδότηση νοικοκυριών.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για σημαντική αύξηση των προμηθειών (κατά 19,5% σε ετήσια βάση και κατά 3,9% σε τριμηνιαία βάση), διαμορφούμενα στα 211,12 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των αυξημένων εσόδων που συσχετίζονται με το χρηματιστήριο.

Ταυτόχρονα, η Π&Κ αναφέρεται και στην αύξηση των εξόδων κατά 17,2% σε ετήσια βάση και κατά 1,5% σε τριμηνιαία βάση, τα οποία εκτιμάται πως θα φτάσουν στα 509,16 εκατ. ευρώ και τα οποία, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, αντανακλούν κυρίως την ενσωμάτωση των θυγατρικών της EFG Eurobank της Βαλκανικής, ενώ σε συγκρίσιμη βάση η χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση 6%.

Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρεται και σε υψηλές προβλέψεις (50,2% αύξηση σε ετήσια βάση) διαμορφούμενες στα 99,68 εκατ. ευρώ, που αποδίδονται στην ταχεία πιστωτική επέκταση, κυρίως στην καταναλωτική πίστη.

Συνολικά, η Π&Κ εκτιμά πως τα αποτελέσματα εννεαμήνου της EFG Eurobank θα ακολουθήσουν την εικόνα των προηγούμενων τριμήνων, με ικανοποιητική αύξηση των οργανικών εσόδων, μικρή ενίσχυση των χρηματοοικονομικών εσόδων και υψηλές προβλέψεις, ενώ οι βασικοί χρηματοοικονομικοί και κεφαλαιακοί δείκτες θα παραμείνουν στα υψηλότερα επίπεδα της αγοράς.

Η χρηματιστηριακή καταλήγει πως η άποψή της είναι ότι η δυναμική της κερδοφορίας παραμένει θετική και θα διατηρήσει των ενδιαφέρον των επενδυτών για τη μετοχή, ενώ δίνει σύσταση ”υπεραπόδοση”.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως τα αποτελέσματα εννεαμήνου της EFG Eurobank θα ανακοινωθούν στις 6 Νοεμβρίου 2003, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v