Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ:Overweight για J&P ΑΒΑΞ, τι εκτιμά για Γερμανό

Τη σύσταση overweight θέτει για τις μετοχές των J&P Αβαξ και Γερμανός η Π&Κ Χρηματιστηριακή, σε διαφορετικές εκθέσεις της με ημερομηνία 3/10 και 25/9, αντίστοιχα. Η χρηματιστηριακή ξεκινά την κάλυψη της J&P με τιμή-στόχο τα 6,7 ευρώ, ενώ η τιμή-στόχος για τον Γερμανό παραμένει στα 20,5 ευρώ.

Π&Κ:Overweight για J&P ΑΒΑΞ, τι εκτιμά για Γερμανό
Τιμή–στόχο τα 6,7 ευρώ και σύσταση ”overweight” δίνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της J&P Αβαξ στην πρώτη της ανάλυση με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου 2003, ενώ ταυτόχρονα η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”overweight” και τιμή–στόχο τα 20,5 ευρώ για τη μετοχή της Γερμανός, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της με ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου 2003.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη της έκθεση για την J&P Αβαξ, με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου, η Π&Κ Χρηματιστηριακή στην πρώτη της έκθεση εκφράζει την εκτίμηση ότι η μετοχή είναι υποτιμημένη, κάτι που αποδίδει στην σημαντική ”κρυμμένη” αξία των αυτοχρηματοδοτούμενων έργων.

Το κατασκευαστικό τμήμα της εταιρίας, προσθέτει, είναι ελκυστικά αποτιμημένο στο επίπεδο των 6,9 και 3,5 φορών τα καθαρά κέρδη και τα EBITDA, αντίστοιχα.

Η Π&Κ επισημαίνει ακόμη, μεταξύ άλλων, την ηγετική θέση της εταιρίας στην ελληνική αγορά, την υγιή κεφαλαιακή βάση και το ”εστιασμένο” management. Οι παράγοντες αυτοί αναφέρεται θα βοηθήσουν την εταιρία να γίνει συμμετέχων-”κλειδί” στα επικείμενα αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα, αλλά και στην επόμενη φάση ενοποίησης των ελληνικών κατασκευαστικών.

Η μετοχή, αναφέρει η Π&Κ Χρηματιστηριακή, έχει εμφανίσει υποαπόδοση 40,9% έναντι του δείκτη και 29,4% έναντι του κλάδου. Αυτή η ”αδυναμία” στην τιμή της μετοχής, προσθέτει, καθιστά τον τίτλο ”αγοραστική ευκαιρία”.

Για το τρέχον έτος ο κύκλος εργασιών εκτιμάται στα 508,89 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους στα 34,45 εκατ. ευρώ. Για το 2004 ο κύκλος εργασιών εκτιμάται στα 509,52 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους στα 33 εκατ. ευρώ.

Σε άλλη έκθεσή της για το Γερμανό, με ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου, η χρηματιστηριακή θέτει τιμή-στόχο τα 20,5 ευρώ. Αναφερόμενη στα αποτελέσματα β΄ τριμήνου, τα χαρακτηρίζει ανώτερα των εκτιμήσεών της.

Η ανάλυση εκτιμά ότι οι παράγοντες-”κλειδιά” για τα θετικά αποτελέσματα ήταν οι δραστηριότητες στην κινητή τηλεφωνία και οι βιομηχανικές μπαταρίες, ενώ εστιάζει ακόμη στην ικανότητα της Γερμανός να αναπτύξει πρόσθετα ”κανάλια εσόδων” για τα υπάρχοντα καταστήματά της.

Για το 2003, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας εκτιμάται ότι διαμορφωθεί στα 719,5 εκατ. ευρώ (από 606,6 εκατ. ευρώ το 2002), τα κέρδη μετά από φόρους στα 43,5 εκατ. ευρώ (από 34,2 εκατ. ευρώ) και το P/E στο 15,5.

Για το 2004 ο κύκλος εργασιών εκτιμάται στα 825,6 εκατ. ευρώ, τα κέρδη μετά από φόρους στα 49,3 εκατ. ευρώ, ενώ το P/E στο 13,7.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v