Π&Κ: ”Γιατί υστέρησε η CosmΟΤΕ τον Σεπτέμβριο”

Την υποαπόδοση των τελευταίων μηνών ακολούθησε και τον Σεπτέμβριο η μετοχή του ΟΤΕ, σύμφωνα με την Π&Κ, η οποία σημειώνει επίσης πως ο τίτλος της CosmΟΤΕ το ίδιο διάστημα υστέρησε σε σχέση με τη μετοχή της Vodafone Panafon, ενώ παράλληλα παραθέτει και τις πιθανές αιτίες που οδήγησαν στη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Π&Κ: ”Γιατί υστέρησε η CosmΟΤΕ τον Σεπτέμβριο”
Κατά 10,7% υποαπέδωσε η μετοχή του ΟΤΕ τον Σεπτέμβριο σε απόλυτο μέγεθος, αναφέρει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στην καθημερινή ενημέρωση με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου 2003, ενώ το ίδιο διάστημα επισημαίνει ότι η μετοχή της CosmΟΤΕ υστέρησε σε σχέση με τη Vodafone Panafon.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Π&Κ, η μετοχή του ΟΤΕ διατήρησε την υποπόδοση των τελευταίων μηνών, η οποία σε σχέση με τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών διαμορφώθηκε στο 5%.

Σε ό,τι αφορά την CosmΟΤΕ, η μετοχή της θυγατρικής υστέρησε σε σχέση με τη Vodafone Panafon τον τελευταίο μήνα (-6,2% σε σχετική βάση έναντι +0,9% συνολικά το τελευταίο τρίμηνο).

Κατά την άποψη της χρηματιστηριακής η υστέρηση της CosmΟΤΕ οφείλεται εν μέρει στους προβληματισμούς που αφορούν αφενός στην πιθανή ανάμιξη της εταιρίας στη ρουμανική αγορά κινητής τηλεφωνίας (η οποία, σημειώνεται, τελικά διαψεύσθηκε από τη διοίκησή της).

Αφετέρου, η Π&Κ αναφέρεται και στη δυνητική υπερπροσφορά μετοχών από την εναπομείνασα συμμετοχή της τάξεως του 9% στην CosmΟΤΕ που κατέχει η Telenor, αφού η τελευταία εξέρχεται της περιόδου διακράτησης μετοχών στα τέλη Οκτωβρίου και παραμένει δεδηλωμένη πωλήτρια.

Συγκρίνοντας τους δύο τίτλους των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως από πλευράς αποτιμήσεων έχουν κινηθεί ιστορικά σε παράλληλες τροχιές και κατά συνέπεια η Π&Κ εκτιμά πως περαιτέρω αποκλίσεις στις τιμές των μετοχών θεωρείται ότι ευνοούν την υστερούσα και προτείνει αντίστοιχη αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων.

Τέλος, σημειώνεται πως η Π&Κ δίνει σύσταση ”υποαπόδοση” για τη μετοχή του ΟΤΕ και σύσταση ”υπεραπόδοση” για τους τίτλους των CosmΟΤΕ και Vodafone Panafon.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v