Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα διεθνή χρηματιστήρια θα παραμείνουν ανοιχτά

Βασική αρχή θεωρούν οι ηγέτες των χρηματιστηρίων διεθνώς το να παραμείνουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια της κρίσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων.

Τα διεθνή χρηματιστήρια θα παραμείνουν ανοιχτά
Βασική αρχή θεωρούν οι ηγέτες των χρηματιστηρίων διεθνώς το να παραμείνουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια της κρίσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων.   

Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Τα χρηματιστήρια συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά κατά τη διάρκεια της κρίσης, εκπληρώνοντας τον ρόλο τους ως ανοιχτών αγορών συνεχούς λειτουργίας, για τη διαμόρφωση και τη διάχυση των τιμών των χρηματιστηριακώς διαπραγματεύσιμων αξιών. Η διαφάνεια την οποία προσδίδει ο μηχανισμός προσδιορισμού των τιμών των χρηματιστηριακώς διαπραγματεύσιμων αξιών και η ισοκατανομή της πληροφόρησης ενισχύουν τη ρευστότητα των επενδυτών. Οι ηγέτες των χρηματιστηρίων παγκοσμίως θεωρούν βασική αρχή ότι τα χρηματιστήρια αξιών παραμένουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης". 

Ο κ. Massimo Capuano, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων και διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού χρηματιστηρίου, δήλωσε: "Η παρούσα κρίση τονίζει τη σημασία των ρυθμιζόμενων χρηματιστηριακών αγορών. Ενθαρρύνουμε τις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως να αναγνωρίσουν τα δοκιμασμένα στον χρόνο οφέλη της διαφάνειας, της ισορροπημένης εποπτείας και της εκκαθάρισης μέσω των κεντρικών αποθετηρίων που παρέχουν οι χρηματιστηριακές αγορές".  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v