Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: "Κόβει" στα 19 ευρώ η Dresdner

Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, στα 19 από 26 ευρώ, δίνει η Dresdner σε έκθεσή της με ημερομηνία 10/10, όπου καταθέτει προβλέψεις για το γ΄ τρίμηνο και διατηρεί τη σύσταση "add".

Πειραιώς: Κόβει στα 19 ευρώ η Dresdner
Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, στα 19 από 26 ευρώ, δίνει η Dresdner σε έκθεσή της με ημερομηνία 10/10, όπου καταθέτει προβλέψεις για το γ΄ τρίμηνο και διατηρεί τη σύσταση "add".

Ο οίκος σημειώνει ότι τα κέρδη της Πειραιώς στο γ΄ τρίμηνο αναμένεται να παραμείνουν στάσιμα λόγω μηδενικών κερδών από συναλλαγές. Ωστόσο, αναφέρει ότι εξαιρουμένων των κερδών από συναλλαγές, τα καθαρά κέρδη της θα εμφάνιζαν αύξηση 25%.

Η Dresdner εκτιμά ότι αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει και σε απώλεια του στόχου της τράπεζας για το 2008, για κέρδη σημαντικά υψηλότερα των 600 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, εκτιμά ότι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι τους οποίους έχει θέσει η Τ. Πειραιώς είναι ανέφικτοι, αλλά ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση πρόκειται για αναπτυξιακή μετοχή που δείχνει φθηνή, με εκτιμώμενη αύξηση κερδών άνω του 20% για το 2009 και το 2010. 

Ειδικότερα για τα αποτελέσματα τριμήνου της τράπεζας, η Dresdner εκτιμά ότι θα εμφανίσει αύξηση 34% στα καθαρά έσοδα από τόκους, στα 309 εκατ. ευρώ, 21% στις καθαρές προμήθειες στα 69 εκατ. ευρώ, με αύξηση όμως 46% των προβλέψεων για επισφάλειες, στα 46 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη της εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στα 140 εκατ. ευρώ.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει αποτελέσματα γ΄ τριμήνου στις 20 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v