Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Τιμή-στόχος τα 17,1 € από Alpha Finance

Σε αναβάθμιση της σύστασής της για τη μετοχή της Intralot (σε outperform από neutral) προχώρησε η Alpha Finance σε έκθεσή της με ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου, θέτοντας παράλληλα την τιμή-στόχο στα 17,1 ευρώ.

Intralot: Τιμή-στόχος τα 17,1 €  από Alpha Finance
Σε αναβάθμιση της σύστασής για τη μετοχή της Intralot από neutral σε outperform προχωρά η Alpha Finance, θέτοντας τιμή στόχο για το τέλος του 2004 τα 17,1 ευρώ.

Η Alpha Finance στην έκθεσή της με τίτλο ”Η αξία αντισταθμίζει τις ανησυχίες” και ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου, αναφέρει ότι από τα τρέχοντα επίπεδα, η τιμή της μετοχής έχει περιθώριο ανόδου 30%- συμπεριλαμβανομένης και της εκτιμώμενης για το 2004 μερισματικής απόδοσης στο 7,2%.

Σε άλλο σημείο της έκθεσης, η χρηματιστηριακή αναφέρει τις εκτιμήσεις της για το συνολικό μέρισμα που θα διανεμηθεί από την Intralot το 2003, το οποίο υπολογίζεται στα 0,96 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις ”ανησυχίες”, που αναφέρονται στον τίτλο της έκθεσης, αυτές συνδέονται, κυρίως, με την εκπνοή, το 2007, της σύμβασης για το ”Πάμε Στοίχημα”. Η πιθανή απώλεια του πλέον επιτυχημένου ελληνικού παιχνιδιού θα είναι δύσκολο να αντισταθμιστεί από τη διεθνή επέκταση της εταιρίας, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Αλλωστε, όπως επισημαίνεται, το ”Πάμε Στοίχημα” ήταν ο παράγοντας που οδήγησε τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου της Intralot υψηλότερα.

Στην έκθεση αναφέρεται ακόμη εναλλακτικό ”σενάριο” για την πορεία της Intralot, στο οποίο περιλαμβάνεται η πιθανότητα ανανέωσης της σύμβασης του ”Πάμε Στοίχημα” και μετά το 2007.

Σύμφωνα με αυτό, μια επόμενη σύμβαση της Εταιρίας Στοιχημάτων (θυγατρικής της Intralot, μέσω της οποίας διαχειρίζεται το παιχνίδι) με τον ΟΠΑΠ δεν θα είναι τόσο συμφέρουσα, όσο η τρέχουσα.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι αμοιβές της Εταιρίας Στοιχημάτων από το 2007 και εξής θα είναι στο 5% των συνολικών ετήσιων πωλήσεων του ”Πάμε Στοίχημα”, από 7% που είναι σήμερα. Ακόμη, εκτιμάται ότι οι αποδοχές της μητρικής θα είναι μειωμένες από το σημερινό 4% σε 2%.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με το σενάριο της ανανέωσης της σύμβασης, η τιμή στόχος για τη μετοχή της Intralot τίθεται στα 21 ευρώ.

Για το 2003, η Alpha Finance εκτιμά ότι ο τζίρος της Intralot θα διαμορφωθεί στα 333,2 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη στα 56 εκατ. ευρώ και το P/E στο 9,6.

Για το 2004, ο τζίρος εκτιμάται στα 274,4 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη στα 59,2 εκατ. ευρώ και το P/E στο 9.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v