Π&Κ: Στον FTSE-20 τα ΚΑΕ από Νοέμβριο

Τη θέση της Αλουμίνιον της Ελλάδος στον δείκτη FTSE/ASE-20 εκτιμά η Π&Κ στο πρωινό της report ότι θα καταλάβουν τα ΚΑΕ, κατά την επικείμενη (τακτική) αναθεώρηση των δεικτών τον Νοέμβριο. Ποιες άλλες ανακατατάξεις ”βλέπει” η χρηματιστηριακή.

Π&Κ: Στον FTSE-20 τα ΚΑΕ από Νοέμβριο
Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE-20 ”βλέπει” τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο πρωινό της report, εν όψει της προγραμματισμένης για τον Νοέμβριο τακτικής αναθεώρησης των δεικτών FTSE/ASE από την αρμόδια επιτροπή διαχείρισης.

Ακόμη, όπως εκτιμά η Π&Κ, η μετοχή της Αλουμίνιον της Ελλάδος θα αφαιρεθεί από τον δείκτη FTSE-20 και θα συμπεριλαμβάνεται πλέον στον δείκτη FTSE Mid-40.

Η χρηματιστηριακή, σε ό,τι αφορά τη μεθοδολογία που χρησιμοποίησε προκειμένου να εξάγει τις παραπάνω εκτιμήσεις, αναφέρει ότι πραγματοποίησε έρευνα για τις εταιρίες που είναι υποψήφιες προς εισαγωγή/εξαγωγή από τους δείκτες FTSE-20 και FTSE Mid-40 με βάση την κεφαλαιοποίηση των μετοχών.

Συγκεκριμένα: α) Συνέλεξε στοιχεία για την κεφαλαιοποίηση όλων των μετοχών με βάση τις τιμές στις 30 Σεπτεμβρίου, β) ταξινόμησε όλες τις μετοχές κατά φθίνουσα σειρά της κεφαλαιοποίησης, γ) εξαίρεσε μετοχές οι οποίες δεν πληρούν τα κριτήρια που ορίζονται στους βασικούς κανόνες, όπως είναι η Τράπεζα Κύπρου (δεν έχει συσταθεί και υπόκειται σε φορολογία στην Ελλάδα), η Τράπεζα της Ελλάδος (δεν περιλαμβάνεται σε κανένα δείκτη FTSE/ASE), η Alpha Επενδύσεων (θα απορροφηθεί από την Alpha Bank), η Petrola (η διαπραγμάτευση της οποίας θα σταματήσει από σήμερα) και η Ελλ. Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου (εταιρία επενδύσεων).

Ακόμη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Π&Κ, από τον δείκτη FTSE-40 θα αφαιρεθεί εκτός από την Petrola και το Ιατρικό Κέντρο, ενώ θα προστεθούν η Τέρνα και ο ΟΛΠ.

Σημειώνεται ότι ήδη η Τέρνα αντικατέστησε την Petrola στον FTSE-40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v