Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Σύσταση buy, τιμή-στόχος 21,1€ από Merrill

Σε αναβάθμιση της σύστασης από ”neutral” σε ”buy” προχώρησε η Merrill Lynch για τη μετοχή της Alpha Bank, θέτοντας την τιμή–στόχο στα 21,1 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή διατήρησε τη σύσταση ”neutral” για τις EFG Eurobank, Εθνική και Εμπορική Τράπεζα.

Alpha: Σύσταση buy, τιμή-στόχος 21,1€ από Merrill
Σε αναβάθμιση της σύστασης από ”neutral” σε ”buy” προχώρησε η Merrill Lynch για τη μετοχή της Alpha Bank, θέτοντας την τιμή–στόχο στα 21,1 ευρώ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Την ίδια στιγμή, η Merrill Lynch διατήρησε τη σύσταση ”neutral” για τις EFG Eurobank, Εθνική και Εμπορική Τράπεζα.

Σύμφωνα με την έκθεση της Merrill Lynch, η αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Alpha Bank οφείλεται στην αναθεώρηση των προβλέψεών της για την κερδοφορία της τράπεζας, καθώς προβλέπει καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της λιανικής τραπεζικής.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον διεθνή επενδυτικό οίκο, η Alpha Bank εμφανίζει ρυθμό αύξησης των κερδών ανά μετοχή διπλάσιο σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Εξάλλου, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Dow Jones, ο ίδιος οίκος αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη συνολικά των ελληνικών τραπεζών στα έτη 2003- 2005 κατά 6% (μέσος όρος).

Συνολικά για τον κλάδο, η σύσταση της Merrill Lynch παραμένει ”ουδέτερη” κυρίως λόγω των αποτιμήσεων και λόγω του εκτιμώμενου premium της τάξης του 22% που εμφανίζει αυτός σε όρους P/E έναντι των ευρωπαίων ανταγωνιστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v