Τι αλλάζει λόγω Πετρόλα στους δείκτες του ΧΑ

Από αύριο, Τετάρτη, διαγράφεται ο τίτλος της Πετρόλα από τους δείκτες στους οποίους μετέχει (αποτέλεσμα της συγχώνευσης δια απορρόφησης της εταιρίας από τα ΕΛΠΕ), και τη θέση της παίρνουν οι Τέρνα και Shelman.

Τι αλλάζει λόγω Πετρόλα στους δείκτες του ΧΑ
Διαγράφεται από αύριο, Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2003, από τους τρεις δείκτες στους οποίους μετέχει έως σήμερα, ο τίτλος της Πετρόλα, μετά την πρόσφατη έγκριση της συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας από τα ΕΛΠΕ.

Πιο συγκεκριμένα, στο δείκτη FTSE/ASE 40 Midcap ο τίτλος της Πετρόλα θα αντικατασταθεί από αυτόν της Τέρνα, ενώ το κενό της Τέρνα στον FTSE/ASE 80 θα καλύψει ο τίτλος του ΟΛΠ (με 30% free float).

Σημειώνεται πως η μετοχή της ΤΕΡΝΑ ήταν η πρώτη επιλαχούσα με βάση την ανάλυση των κριτηρίων των δεικτών κατά την 30η Σεπτεμβρίου 2003, η οποία όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, διεξήχθη σύμφωνα με τα ορίζοντα στους Βασικούς Κανόνες Διαχείρισης & Υπολογισμού των Δεικτών FTSE/ASE 20, FTSE/ASE Mid 40 & FTSE/ASE SmallCap 80.

Η μετοχή της εταιρίας ”ΤΕΡΝΑ Α.Ε” θα συμμετέχει στη σύνθεση του Δείκτη FTSE/ASE Mid 40 από την 01/10/2003 με στάθμιση 30%.

Επίσης, και όσον αφορά στον ΟΛΠ, η μετοχή ήταν η πρώτη επιλαχούσα με βάση την ανάλυση των κριτηρίων του δείκτη κατά την 30η Σεπτεμβρίου 2003 και αντίστοιχα, η μετοχή του ΟΛΠ θα συμμετέχει στη σύνθεση του Δείκτη FTSE/ASE SmallCap 80 από την 01/10/2003 με στάθμιση 30%.

Το επακόλουθο κενό στον Δείκτη FTSE/ASE 140, θα καλυφθεί από την 01/10/2003 από την μετοχή της εταιρίας Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς με στάθμιση 30%.

Παράλληλα, η μετοχή της Πετρόλα αποχωρεί από τον βιομηχανικό δείκτη και τη θέση της παίρνει η μετοχή της Shelman, ενώ ο δείκτης των διυλιστηρίων θα περιλαμβάνει πλέον δύο μετοχές, αυτή της Motor Oil και των ΕΛΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v