Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Εγκώμια από διαχειριστή της Lazard

Με κολακευτικά λόγια για την επενδυτική περίπτωση του ΟΠΑΠ μιλά ο διαχειριστής του  European Alpha Fund της Lazard Asset Management.  

ΟΠΑΠ: Εγκώμια από διαχειριστή της Lazard
Την εκτίμηση του κ. Aaron Barnfather, του επικεφαλής διαχειριστή του αξίας 178 εκατ. λιρών European Alpha Fund, έχει εξασφαλίσει ο ΟΠΑΠ.

Ο κ. Barnfather ανέλαβε τον περασμένο Φεβρουάριο το European Alpha Fund που ανήκει στη Lazard Asset Management και από τότε έχει πραγματοποιήσει σημαντικές αλλαγές στο χαρτοφυλάκιο, αναφέρουν οι "Financial Times". Συγκεκριμένα, έχει μειώσει τη συμμετοχή στα Mid και Small caps, προκρίνοντας τίτλους μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

"Όταν κοιτάζει κανείς τα μακροχρόνια διαγράμματα καταλαβαίνει ότι η μικρή κεφαλαιοποίηση ήταν φθηνή έναντι της μεγάλης τα περασμένα χρόνια. Αυτό πρόκειται να αλλάξει και τώρα είναι η ώρα να καβαλήσουμε το κύμα", λέει.

Εξαίρεση στη στρατηγική του αποτέλεσε μεταξύ λίγων τίτλων και ο ΟΠΑΠ, ο οποίος ήταν ένας από τους λίγους τίτλους μη μεγάλης κεφαλαιοποίησης που ο διαχειριστής αποφάσισε να κρατήσει.

"Ο ΟΠΑΠ είναι κάπου στη μέση ανάμεσα στη μεσαία και στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση. Είναι η κυρίαρχη δύναμη στον ελληνικό κλάδο του gambling και έχει υπάρξει πολύ καινοτόμος γενικά στον τομέα του τζόγου. Η επενδυτική περίπτωση του ΟΠΑΠ μας φαίνεται συναρπαστική και προσφέρει μερισματική απόδοση άνω του 9%", είπε μιλώντας στους "FT".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v