Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία ΑΧΕ: Τα top picks της ελληνικής αγοράς

Στρατηγική ”stock picking” και όχι ”κλαδικές επιλογές” εξακολουθεί να προτείνει στους επενδυτές η Εγνατία Χρηματιστηριακή στο εβομαδιαίο της report. Ποιες μετοχές ξεχωρίζει από μικρή - μεσαία κεφαλαιοποίηση και ποιες από την υψηλή.

Εγνατία ΑΧΕ: Τα top picks της ελληνικής αγοράς
Τη στρατηγική της επιλογής συγκεκριμένων εταιριών και όχι γενικότερα κλάδων (bottom up approach) εξακολουθεί να προτείνει η Εγνατία Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου.

Από τη μικρή και τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, η Εγνατία Χρηματιστηριακή ξεχωρίζει τις Notos Com,Intralot, Intracom, Folli Follie, Jumbo, Frigoglass, Επιχειρήσεις Αττικής και Γερμανό.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ακόμη πως οι επενδυτές προεξοφλούν ένα καλό τρίτο τρίμηνο για τις τράπεζες και τώρα θα ξεκινήσουν να αναζητουν τα σινιάλα που θα τεκμηριώσουν αυτή την προσδοκία.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, το report αναφέρεται ακόμη στο επικείμενο placement της Εθνικής Τράπεζας, στην πώληση του 9,6% της Εμπορικής και στην ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σαν παράγοντες που θα κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον για τον κλάδο.

Ακόμη, όπως σχολιάζει, η είδηση σχετικά με τους σκοπούς του ΟΤΕ να αποκτήσει το μερίδιο που κατέχει η Telenor στην Cosmote, αναμένεται να πυροδοτήσει τη φημολογία που αφορά τα μελλοντικά σχέδια του Οργανισμού για την ”υψηλής κερδοφορίας θυγατρική του” και την πιθανότητα να ελέγξει το 68% αυτής.

Από τις υπόλοιπες εταιρίες μεγάλης κεφαλαιοποίησης, η Εγνατία χρηματιστηριακή εστιάζει στις Τιτάν, Coca-Cola 3E, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Ειδικότερα για την τελευταία, αν και θεωρεί ότι είναι ελκυστικά αποτιμημένη, αναφέρει ότι είναι πιθανό να παραμείνει υπό πίεση, καθώς η αγορά περιμένει το placement του 13%-16% να συμβεί έως το τέλος Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v