Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Π&Κ για υποβαθμίσεις του outlook των 3 τραπεζών

Την εκτίμηση ότι η υποβάθμιση προοπτικών των Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς από τις S&P και Moody's δεν θα επηρεάσει σημαντικά το κόστος χρηματοδότησής τους, εκφράζει η Εθνική P&K σε flash note της.

Η Π&Κ για υποβαθμίσεις του outlook των 3 τραπεζών
Την εκτίμηση ότι η υποβάθμιση των προοπτικών των τραπεζών Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς από τις S&P και Moody's δεν θα επηρεάσει σημαντικά το κόστος χρηματοδότησής τους, εκφράζει η Εθνική - P&K σε flash note της.

Η χρηματιστηριακή, αν και εκτιμά ότι οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει κάτι τέτοιο, επισημαίνει ότι και οι δύο οίκοι περιγράφουν τον βαθμό εξάρτησης των ιδρυμάτων από τις αγορές κεφαλαίου και την πιθανή επιδείνωση της ποιότητας ενεργητικού, που θα επηρεάσει τα επίπεδα κερδοφορίας.

Μια μελλοντική υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας θα καθιστούσε τις εκδόσεις χρέους πιο ακριβές, καθώς τα spreads θα διευρύνονταν, αυξάνοντας περαιτέρω το κόστος χρηματοδότησης.

Παράλληλα, τονίζει ότι οι αγορές στην παρούσα φάση βρίσκονται σε οριακό σημείο, οπότε είναι πρώιμη η οποιαδήποτε συζήτηση για έκδοση ομολόγων.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v