Citigroup: Εκτιμήσεις για ΟΤΕ - Cosmote

Τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες εταιρίες τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη αναλύει η Citigroup Smith Barney, μετά το conference που είχε με 18 ευρωπαϊκους κολοσσούς του χώρου. Τι είπαν ΟΤΕ-Cosmote και πώς τις αξιολογεί ο διεθνής οίκος σε σημερινό report του.

Citigroup: Εκτιμήσεις για ΟΤΕ - Cosmote
Τη σύστασή της για τη μετοχή του ΟΤΕ αλλά και της Cosmote στην κατηγορία ”Hold/High Risk (2H)” διατηρεί η Citigroup Smith Barney, σύμφωνα με σημερινή έκθεσή της με τίτλο ”European Telecoms: Takeaways from Telecoms Conference”.

Ο διεθνής επενδυτικός οίκος διατηρεί παράλληλα και τις τιμές-στόχους που έχει θέσει για τον ΟΤΕ στα 10,5 ευρώ και για την Cosmote στα 11,5 ευρώ αντίστοιχα.

Η έκθεση της Smith Barney στην πραγματικότητα αποτυπώνει τις εντυπώσεις του διεθνούς οίκου μετά από conference στο οποίο συμμετείχαν 18 μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί της Ευρώπης.

Σε ότι αφορά τον ΟΤΕ, η Citigroup Smith Barney επισημαίνει ότι ο ελληνικός τηλεπικοινωνιακός οργανισμός έδωσε κατά τη διάρκεια της δικής του παρουσίασης στο τηλεπικοινωνιακό conference έμφαση στα σημαντικά ζητήματα των πιέσεων που δέχονται οι δραστηριότητες από τον εγχώριο τομέα της σταθερής τηλεφωνίας, στην αναδιάρθρωση της Rom Telecom και στην απόφαση σχετικά με την CosmoRom μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου.

H Citigroup Smith Barney υπογραμμίζει ότι η επενδυτική κοινότητα κατανοεί πλήρως τη ”χάρτα” του ΟΤΕ και θα τον αξιολογήσει με βάση τη διεκπεραίωση των σχεδίων του.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ΟΤΕ, η Citigroup πιστεύει ότι ο τηλεπικοινωνιακός οργανισμός εξετάζει πολύ σοβαρά την πιθανότητα εξαγοράς του υπόλοιπου 9% μεριδίου που κατέχει στην Cosmote από την Telenor, προσθέτοντας ότι τάσσεται υπέρ της επέκτασης του ΟΤΕ στην Cosmote.

Eπίσης ο ΟΤΕ αλλά και η Cosmote διατήρησαν τη μερισματική τους πολιτική στο συγκεκριμένο τηλεπικοινωνιακό conference.

Σε ότι αφορά στην Cosmote η Citigroup Smith Barney προβλέπει ισχυρά αποτελέσματα στο γ΄ τρίμηνο τα οποία θα επηρεαστούν από το εποχικό roaming. Η Cosmote στο conference επίσης επιβεβαίωσε την πολύ καλή πορεία των λειτουργιών της τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία.

Ανάμεσα στις προοπτικές επενδύσεων της εταιρίας, ανήκουν και η απόκτηση άδειας κινητής τηλεφωνίας δεύτερης γενεάς στην Κύπρο αλλά και το πέρασμα του management των θυγατρικών εταιριών Globul στη Βουλγαρία και Cosmofon στην FYROM, από τον ΟΤΕ στην Cosmote, εντός των επόμενων 5-6 μηνών.

Μαρία Πεκτέση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v