Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin:Τι βλέπει για ΔΕΗ, Πειραιώς (update)

Τα 20 ευρώ δίνει ως τιμή-στόχο για τη ΔΕΗ η Marfin Ελληνική σε ανάλυσή της με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση outperform, ενώ αυξάνει την τιμή-στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς στα 7 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση neutral.

Marfin:Τι βλέπει για ΔΕΗ, Πειραιώς (update)
Τιμή-στόχο τα 20 ευρώ δίνει για τη ΔΕΗ η Marfin Ελληνική σε ανάλυσή της με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου, επαναδιατυπώνοντας παράλληλα τη σύσταση outperform, ενώ σε ξεχωριστή ανάλυση αυξάνει την τιμή-στόχο στα 7 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς, διατηρώντας τη σύσταση neutral.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την ανάλυση για τη ΔΕΗ, η Marfin Ελληνική σχολιάζει ότι παρά την απόφαση την απόφαση της κυβέρνησης να εγκρίνει την αύξηση των τιμολογίων, η πολιτική αυτή δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα, δεδομένου των μακροπρόθεσμων προσπαθειών για την απελευθέρωση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, η ΑΧΕ διατηρεί τις εκτιμήσεις της για αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας κατά μέσο όρο 2,3% για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Επιπλέον, η Marfin τονίζει στην ανάλυσή της ότι διατηρεί αμετάβλητη τη θετική εκτίμησή της για τη ΔΕΗ, η οποία βασίζεται κυρίως στη μέχρι στιγμής πορεία των αποτελεσμάτων της, στην εμπιστοσύνη προς το management, στα ευνοϊκά fundaments της αγοράς και στην ακαταμάχητη, όπως επισημαίνει, αποτίμηση της επιχείρησης.

Εξάλλου, σε ξεχωριστή ανάλυσή της με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου, η Marfin Ελληνική αυξάνει την τιμή-στόχο κατά 11,8%, στα 7 ευρώ, για την Τράπεζα Πειραιώς, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση neutral.

Επισημαίνεται από τη Marfin Ελληνική ότι εξαιτίας της συνεχιζόμενης διεύρυνσης του δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς, οι μεσοπρόθεσμες εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής ίσως αποδειχτούν συντηρητικές.

Επιπλέον, η ελληνική χρηματιστηριακή αναθεωρεί κατά 12% τις εκτιμήσεις της για τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς, στα 89 εκατ. ευρώ, και αντίστοιχα τα καθαρά κέρδη για το 2004 και 2005, κατά 11% και 14% αντίστοιχα.

Η αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα καθαρά κέρδη του 2004 και 2005, αντανακλά κυρίως τη θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το μέγεθος δανεισμού (λόγω της λειτουργίας των νέων καταστημάτων), αλλά και την υψηλότερη απόδοση εσόδων από τόκους και προμήθειες.

Παράλληλα, σχολιάζει ότι τα έσοδα από την πώληση 607.000 μετοχών της τράπεζας, θα έχουν μικρή μόνο θετική επιρροή στο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της Πειραιώς, αλλά καμία επίδραση στην αποτίμηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v