Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΥΜΠ: ”Outperform” η Alpha Finance (Διόρθωση)

Τη σύσταση outperform διατηρεί για την Τεχνική Ολυμπιακή η Alpha Finance σε report της με ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου, ενώ η δίκαιη αποτίμηση προσδιορίζεται στα 4,31 ευρώ, ήτοι 15% περίπου χαμηλότερα της τρέχουσας τιμής.

ΟΛΥΜΠ: ”Outperform” η Alpha Finance (Διόρθωση)
Επαναδιατυπώνουν τη σύσταση outperform οι αναλυτές της Alpha Finance για τη μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής, σε αναλυτικό report τους με ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανάλυση η δίκαιη αποτίμηση ορίζεται στα 4,31 ευρώ, ενώ η άποψη της Alpha Finance είναι ότι η τρέχουσα τιμή (3,80 ευρώ)υπολείπεται κατά 15% περίπου από την αξία των συμμετοχών της εταιρίας, όπως αυτή υπολογίζεται από την Alpha Finance.

Οι αναλυτές της Alpha Finance παραμένουν θετικοί για την αμερικανική θυγατρική εταιρία κατασκευής σπιτιών του ομίλου, η οποία προβλέπεται να προσφέρει ένα σημαντικά αυξημένο σετ αποτελεσμάτων για το 2004 εξαιτίας των πρόσφατων εξαγορών και της αύξησης της αποδοτικότητας.

Παράλληλα, τονίζουν ότι οι αποτιμήσεις του εγχώριου κατασκευαστικού βραχίονα του ομίλου είναι απαιτητικές και τις αξιολογούν με σημαντικό discount έναντι των ευρωπαϊκών ανταγωνιστών.

Οπως επισημαίνει το τμήμα αναλύσεων της Alpha Finance, αποτιμά τη συμβολή του Πόρτο Καράς στο κόστος. Παρ’ όλο που αυτή μπορεί να είναι ουσιαστική, αναφέρεται στη συνέχεια, η ύπαρξη υψηλού κίνδυνου (αλλά και υψηλής απόδοσης στο project), σε συνδυασμό με την έλλειψη ενός λεπτομερούς επιχειρησιακού σχεδίου για την ώρα δεν τους επιτρέπει διαφορετική μεταχείριση.

Αναφορικά με τον όμιλο της Τεχνικής Ολυμπιακής, η Alpha Finance εκτιμά ότι το P/E για το τρέχον θα διαμορφωθεί σε 7,3 και σε 5,2 για το 2004, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή σε 0,52 ευρώ και 0,73 ευρώ για τα έτη 2003 και 2004, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v