Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλαιαγορά: Ξανά uptick rule στο short selling

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε τη λήψη πρόσθετων μέτρων προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Χρηματιστηρίου. Συγκεκριμένα επαναφέρει το "uptick rule" στο short selling.

Κεφαλαιαγορά: Ξανά uptick rule στο short selling
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια της από 23/9/2008 απόφασής της για τη δημοσιοποίηση των ανοιχτών πωλήσεων και αφού έλαβε υπόψη τα στοιχεία που προέκυψαν για τις συναλλαγές αυτές, αποφάσισε τη λήψη πρόσθετων μέτρων προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε κατά τη σημερινή 486η συνεδρίασή του ότι εντολές οι οποίες αφορούν σε ανοιχτές πωλήσεις μετοχών, που είναι εισηγμένες στην Αγορά Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πρέπει να εισάγονται σε τιμή υψηλότερη από την τιμή της τελευταίας πράξης που έχει καταρτιστεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών (uptick rule).

Η απόφαση αυτή ισχύει από σήμερα 6/10/2008 και θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι την 31η/12/2008. Υπενθυμίζεται ότι παράβαση των υποχρεώσεων για τις ανοιχτές πωλήσεις ενδεχομένως να συνιστά κατάχρηση της αγοράς, η οποία επισύρει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v