Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξημένο το ενδιαφέρον στο ελληνικό roadshow

Ολοκληρώθηκε σήμερα το 3ο ετήσιο roadshow ελληνκών επιχειρήσεων που οργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο με την υποστήριξη του Bloomberg, στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2008.

Αυξημένο το ενδιαφέρον στο ελληνικό roadshow
Ολοκληρώθηκε σήμερα το 3ο ετήσιο roadshow ελληνκών επιχειρήσεων που οργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο με την υποστήριξη του Bloomberg, στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2008.

Περισσότερες από 600 συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των 150 fund managers και των 35 εισηγμένων εταιριών, που συμμετείχαν στο roadshow.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι, παρά την κακή περίοδο για τη χρηματιστηριακή αγορά σε διεθνές επίπεδο, η συμμετοχή ήταν αυξημένη και οι περισσότερες εταιρίες είχαν πλήρες πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του διημέρου. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει το αμείωτο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την ελληνική αγορά.

Στο roadshow συμμετείχαν θεσμικοί επενδυτές προερχόμενοι από 11 χώρες, συγκεκριμένα από τη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελβετία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, τη Δανία και τη Νορβηγία.

Το βράδυ της πρώτης ημέρας του roadshow ο πρόεδρος του Χ.Α., κ. Σπύρος Ι. Καπράλος, παρέθεσε επίσημο δείπνο για όλους τους συμμετέχοντες, στο οποίο κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Christopher Potts, Head of Economy & Strategy της CA Chevreux.

Το δείπνο τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Πέτρος Δούκας, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κων/νος Κιλτίδης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Εύα Καϊλή, και ο Έλληνας πρέσβης στο Λονδίνο, κ. Βασίλειος - Αχιλλέας Πισπινής. Το "παρών" στο δείπνο έδωσε το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο roadshow, οι fund managers, καθώς και φορείς της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Στο πλαίσιο του roadshow ο πρόεδρος του Χ.Α., κ. Σπύρος Καπράλος, σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Bloomberg TV, στη δημοσιογράφο κ. Nina De Roy, μίλησε μεταξύ άλλων για τη διεθνή κρίση και είπε ότι οι ελληνικές αρχές είναι έτοιμες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλότητα της ελληνικής αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v