Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3Ε: Μπαράζ υποβαθμίσεων για προβλέψεις - μετοχή

Μπαράζ καθοδικών αναπροσαρμογών στις προβλέψεις ξένων οίκων για τα μεγέθη της 3E αλλά και για την τιμή-στόχο της μετοχής, μετά τη δεύτερη για φέτος προειδοποίηση κερδών που εξέδωσε η εταιρία.

3Ε: Μπαράζ υποβαθμίσεων για προβλέψεις - μετοχή
Μπαράζ καθοδικών αναπροσαρμογών στις προβλέψεις ξένων οίκων για τα μεγέθη της Coca Cola 3E αλλά και για την τιμή-στόχο της μετοχής, μετά τη δεύτερη για φέτος προειδοποίηση κερδών που εξέδωσε η εταιρία.

H Μorgan Stanley μείωσε την τιμή-στόχο της Coca Cola Hellenic στα 10 ευρώ από 19 ευρώ (3 Οκτωβρίου), διατηρώντας τη σύσταση "underweight" και επισημαίνοντας τη μείωση στις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία της επιχείρησης. Η διοίκηση, αναφέρει ο οίκος, δεν επαναδιατύπωσε την εμπιστοσύνη της στο μεσοπρόθεσμο μοντέλο όπως είχε κάνει στην προηγούμενη προειδοποίηση. Έτσι, η Morgan Stanley περικόπτει τις προβλέψεις της για τα EBIT των ετών 2009 και 2010 από 11% σε 9%.

Σε σημαντική περικοπή των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της 3Ε προχωρά η UBS: Κατά 6% το 2008, σε ποσοστό 13% το 2009 και κατά 17% το 2010. Ο οίκος στην έκθεσή του με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου και τίτλο "Θέμα εμπιστοσύνης" υποβαθμίζει τη μετοχή σε "neutral" από "buy" προηγουμένως, ενώ μειώνει σημαντικά την τιμή-στόχο από τα 24 στα 14 ευρώ.

Κατά την εκτίμηση του οίκου, η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην εταιρία έχει πληγεί σημαντικά. Με δεδομένο ότι το τέταρτο και το πρώτο τρίμηνο είναι πολύ μικρά για την 3Ε, άποψη της UBS είναι πως η επόμενη ευκαιρία για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη θα δοθεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2009.

Σε αναπροσαρμογή της αντικειμενικής τιμής προχωρά και η Merrill Lynch, θέτοντάς τη στα 15 ευρώ και διατηρώντας τη σύσταση "neutral". Ο οίκος μειώνει τις προβλέψεις του για τα κέρδη ανά μετοχή των ετών 2008 και 2009 σε ποσοστά 6% και 8% αντίστοιχα.

Εξάλλου, η Citigroup, σε flash note της με ημερομηνία 2 Οκτωβρίου, θέτει την τιμή-στόχο στα 18 ευρώ και τη σύσταση σε "hold".

Αναπροσαρμογή στην τιμή-στόχο έως τα 21,5 ευρώ και σύσταση "neutral" για τη μετοχή της Coca Cola 3E θέτει η Credit Suisse στο report της με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου, σχολιάζοντας τη δεύτερη προειδοποίηση κερδών που εξέδωσε η εταιρία για φέτος.

Ο οίκος προχωρά και σε καθοδική αναπροσαρμογή των προβλέψεών του για τα κέρδη ανά μετοχή έως το 1,29 ευρώ, σχεδόν αμετάβλητα από αυτά του 2007 στο 1,30 ευρώ. Μεταξύ άλλων, τα αυξανόμενα κόστη είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε περαιτέρω υποβαθμίσεις έως το τέλος του χρόνου, υπογραμμίζει ο οίκος.

Ως αποτέλεσμα, η Credit Suisse προβλέπει μείωση των συνολικών EBIT από 702 εκατ. ευρώ στα 680 εκατ. ευρώ.

Στα 15,3, από 18,2 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο για την 3Ε η Proton σε έκθεση (3/10), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση "neutral".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v