Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Διεθνής οικονομία-τράπεζες δίνουν τον τόνο

Οι εξελίξεις στο διεθνές μακροοικονομικό περιβάλλον καθώς και στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, μετά τις δηλώσεις Βγενόπουλου για ΑΜΚ της MIG και εξαγορές, εκτιμούν οι αναλυτές πως θα δώσουν τον τόνο. 

ΑΧΕ: Διεθνής οικονομία-τράπεζες δίνουν τον τόνο
Οι εξελίξεις στο διεθνές μακροοικονομικό περιβάλλον καθώς και στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, μετά τις δηλώσεις Βγενόπουλου για αύξηση κεφαλαίου της MIG και εξαγορά τράπεζας, θα καθορίσουν τον τόνο της συνεδρίασης, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

Το αρνητικό μακροοικονομικό κλίμα διεθνώς ενδέχεται να πιέσει τις αγορές σήμερα, όπως εκτιμά η Marfin Analysis.

Άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών από υψηλότερο επίπεδο αναμένει για σήμερα η Proton Bank, η οποία εκτιμά πως το ξεκίνημα στη Σοφοκλέους θα είναι σταθεροποιητικό.

Ο τόνος της σημερινής συνεδρίασης θα δοθεί από τις προσδοκίες για τον τραπεζικό κλάδο, μετά τη γνωστοποίηση της MIG για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5 δισ. ευρώ, καθώς και για την επικείμενη ψηφοφορία στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικά με το σχέδιο σωτηρίας του αμερικανικού χρηματοοικονομικού συστήματος, αναφέρει η Alpha Finance.

Χθες οι ελληνικές μετοχές υπεραπέδωσαν, λόγω του βελτιωμένου κλίματος μετά την ανακοίνωση της MIG για την αύξηση κεφαλαίου ύψους 5 δισ. ευρώ και για τα σχέδιά της για εξαγορές στον τραπεζικό κλάδο, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v