Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Aναβάθμιση σύστασης από UBS Warburg

Αναβάθμιση της σύστασης από ”ουδέτερη” σε ”αγορά” και αμετάβλητη τιμή- στόχο τα 15,7 ευρώ ανά μετοχή προτείνει πλέον η UBS Warburg για την EFG Eurobank, σε report της, με ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου.

Eurobank: Aναβάθμιση σύστασης από UBS Warburg
Αναβάθμιση της σύστασης από ”ουδέτερη” σε ”αγορά” και αμετάβλητη τιμή- στόχο τα 15,7 ευρώ ανά μετοχή προτείνει πλέον η UBS Warburg για την EFG Eurobank.

Πιο συγκεκριμένα, στο report του ελβετικού οίκου με ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι μετά την πτώση της τιμής της μετοχής κατά 5% σε σχέση με την προηγούμενη τους ανάλυση στις 10 Σεπτεμβρίου, η μετοχή προσφέρει μια απόδοση της τάξεως του 16,8% σε σχέση με την τιμή-στόχο.

Παράλληλα, οι αναλυτές επισημαίνουν τη δυναμική θέση της τράπεζας στη λιανική τραπεζική αγορά, ενώ το P/E της μετοχής για το 2004 υπολογίζεται σε 12,4 φορές τα κέρδη του 2004, γεγονός το οποίο δεν δικαιολογείται αν ληφθούν υπόψη η δυνατή θέση της τράπεζας, αλλά και η δυναμική της κερδοφορίας της και η κεφαλαιακή της θέση.

Η σημαντική αύξηση της κερδοφορίας της τάξεως του 22% οφείλεται στη σημαντική αύξηση των εσόδων που θα επιδείξει σε συνδυασμό με τη συντηρητική αύξηση του κόστους.

Για την περίοδο 2003–2005 οι αναλυτές της UBS προβλέπουν μια αύξηση των κερδών της τάξεως του 22%, ενώ η τράπεζα κατέχει μερίδια αγοράς της τάξεως του 27,6% στον τομέα της καταναλωτικής πίστης και ηγετική θέση στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

Γιώργος Σαββάκης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v