Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

KBW: Περικοπή προβλέψεων για ελληνικές τράπεζες

Σε αναβάθμιση της σύστασης για την Alpha Bank σε outperform προχωρά η KBW (1/10), ενώ περικόπτει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη των ελληνικών ιδρυμάτων κατά 3% για το 2008 και κατά 6% για το 2009.

KBW: Περικοπή προβλέψεων για ελληνικές τράπεζες
Σε αναβάθμιση της σύστασης για την Alpha Bank σε outperform προχωρά η KBW σε έκθεσή της για τις ελληνικές τράπεζες με ημερομηνία 1η Οκτωβρίου, ενώ περικόπτει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη των ελληνικών ιδρυμάτων γενικότερα κατά 3% για το 2008 και κατά 6% για το 2009.

Αναλυτικότερα για την Alpha Bank, ο οίκος επισημαίνει ότι από την αρχή του έτους, έχει υποαποδώσει έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών κατά 15%, ενώ αναμένει η κερδοφορία του ιδρύματος να αποδειχθεί περισσότερο ανθεκτική από το μέσο όρο, υποστηριζόμενη από σχετικά καλύτερο οικονομικό και λειτουργικό περιβάλλον στην Ελλάδα, χαμηλότερο risk profile, μηδενική έκθεση σε «τοξικό ενεργητικό», ισχυρότερη κεφαλαιοποίηση και διαχειρίσιμες χρηματοδοτικές ανάγκες.

Όπως αναφέρει η KBW, η περικοπή στις εκτιμήσεις για τα κέρδη των τραπεζών βασίζεται σε αντίστοιχες προβλέψεις για χαμηλότερα έσοδα από προμήθειες και συναλλαγές. Οι χαμηλοί όγκοι των χρηματιστηρίων, και η πτωτική τάση στις αγορές θα έχουν επίδραση, τόσο στις συναλλαγές, όσο και στις προμήθειες.

Ακόμα, δεδομένης της επιβράδυνσης των αναπτυξιακών προοπτικών της ελληνικής οικονομίας και των υψηλότερων επιτοκίων, η KBW υπολόγισε ελαφρώς πιο αδύναμη δανειακή ανάπτυξη και αυξημένες επισφάλειες.

Στην ίδια έκθεση η KBW αναφέρεται στις εξελίξεις γύρω από τη MIG, επισημαίνοντας ότι μια επιτυχής αύξηση κεφαλαίου θα μπορούσε να λειτουργήσει ως καταλύτης για εξαγορές και συγχωνεύσεις στην ελληνική αγορά- κυρίως στην περίπτωση της Alpha Bank, αναφέρει.

Οι τιμές στόχοι είναι στα 20,8 ευρώ για την Alpha Bank, στα 9,7 για την Τράπεζα Κύπρου, στα 15,9 ευρώ για τη Eurobank, στα 6,8 ευρώ για τη Marfin, στα 36,6 ευρώ για την Εθνική και στα 22 ευρώ για την Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v