Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FTSE Group: Απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις στο ΧΑ

Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο ΧΑ προκειμένου να εξέλθει από την "watchlist" του FTSE Group, ζητά ο επικεφαλής του ομίλου κ. Mark Makepeace, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο του Bloomberg.

FTSE Group: Απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις στο ΧΑ
Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο ΧΑ, προκειμένου να εξέλθει από την "watchlist" της FTSE Group, ζητά ο επικεφαλής του ομίλου κ. Mark Makepeace, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο του Bloomberg.

Σύμφωνα με τον κ. Makepeace οι επενδύσεις επί ελληνικού εδάφους δεν είναι μόνο ακριβότερες αλλά και πιο δύσκολες να πραγματοποιηθούν σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ανεπτυγμένες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου.

Όπως τονίζει η είσοδος της ελληνικής αγοράς στην κατάταξη των ανεπτυγμένων, πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της υιοθέτησης του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος από τη χώρα μας και παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές υποδομές υπολείπονταν των αντίστοιχων ευρωπαϊκών.

Ο κ. Makepeace, αν και δηλώνει ότι συνεργάζεται άψογα με τις ελληνικές αρχές σε ένα κοινό πρόγραμμα ανάπτυξης και παραδέχεται ότι έχουν λάβει χώρα πραγματικές αλλαγές, υπογραμμίζει ότι «σε διαφορετική περίπτωση η ελληνική αγορά θα είχε υποβαθμιστεί. Παράλληλα επιθυμούμε και ελπίζουμε ότι αυτές οι αλλαγές θα συνεχιστούν.

Οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες και εάν συνεχιστούν τότε η Ελλάδα θα «εξέλθει» από την «watchlist» του FTSE Group».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v