Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: ”Buy”- τιμή-στόχος τα 20 € από Smith Barney

Με σύσταση για ”αγορά” ξεκινά η Smith Barney την κάλυψη της ΔΕΗ, θέτοντας ως τιμή-στόχο τα 20 ευρώ. Στην έκθεση με τίτλο ”Πολύ καλό για να είναι αληθινό;” (23/9), η τράπεζα εστιάζει στην αύξηση των τιμολογίων, αλλά και στον περιορισμένο ανταγωνισμό, ενώ είναι ”συντηρητική” αναφορικά με τους ρυθμούς ανάπτυξης.

ΔΕΗ: ”Buy”- τιμή-στόχος τα 20 € από Smith Barney
Με σύσταση ”αγορά” ξεκινά η Smith Barney την κάλυψη της ΔΕΗ, θέτοντας ως τιμή-στόχο τα 20 ευρώ.

Η θετική γνώμη του οίκου, όπως περιγράφεται στην έκθεση με ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου και τίτλο ”Πολύ καλό για να είναι αληθινό;” στηρίζεται σε τρία δεδομένα: Στην αύξηση των τιμολογίων, στον περιορισμένο ανταγωνισμό και στις επαρκείς αποταμιεύσεις - παράγοντες που καθιστούν τον τίτλο ελκυστική επενδυτική τοποθέτηση.

Ωστόσο, αναφορικά με τις προβλέψεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης, η Smith Barney είναι συντηρητική, κυρίως λόγω την πρόσφατης απογοήτευσης αναφορικά με τη χαμηλότερη του αναμενομένου αύξηση των τιμολογίων.

Ακόμα όμως και με τη συντηρητικό αυτό σενάριο, η Smith Barney εκτιμά ότι στην περίοδο 2002-2007 και αναφορικά με τα κέρδη ανά μετοχή, ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 22,8%.

Σε άλλο σημείο της η έκθεση κάνει λόγο για το χειρότερο δυνατό σενάριο που θα μπορούσε να οδηγήσει την αποτίμηση του κάθε τίτλου της ΔΕΗ σε 12 ευρώ, προσθέτοντας ωστόσο ότι πρέπει να συντρέξουν πολλοί αρνητικοί παράγοντες, πράγμα που δεν φαίνεται πιθανό.

Αναλυτικότερα, αν και, όπως επισημαίνει η Citigroup, η ΔΕΗ φαίνεται από όλες τις οπτικές γωνίες να αποτελεί ελκυστική επένδυση, δεν λείπουν τα ρίσκα τα οποία αναφέρονται και παραπάνω. Αυτά σχετίζονται με τη χαμηλότερη του πληθωρισμού αύξηση των τιμολογίων, αλλά και την επικείμενη προσφορά του ποσοστού του Δημοσίου, η οποία μπορεί να προκαλέσει υποχώρηση της μετοχικής τιμής.

Για το 2003 η Citigroup προβλέπει πωλήσεις ύψους 3,85 δισ. ευρώ (από 3,42 δισ. ευρώ το 2002) και κέρδη προ φόρων στα 542 εκατ. ευρώ (348 το 2002).

Για το επόμενο έτος οι πωλήσεις προβλέπονται στα 4,11 δισ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 665 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2005 οι πωλήσεις εκτιμώνται στα 4,34 δισ. ευρώ και τα ΚΠΦ στα 753 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v