Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική-Π&Κ: Αγοραστικές ευκαιρίες οι ΜΥΤΙΛ-ΜΕΤΚΑ

Αγοραστικές ευκαιρίες θεωρεί η Εθνική-Π&Κ τις μετοχές των Μυτιληναίος και Μέτκα, μετά τη σημαντική διόρθωση των τίτλων, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 1/10, ενώ διατηρεί "overweight" και για τις δύο.

Εθνική-Π&Κ: Αγοραστικές ευκαιρίες οι ΜΥΤΙΛ-ΜΕΤΚΑ
Αγοραστικές ευκαιρίες θεωρεί η Εθνική - Π&Κ τις μετοχές των Μυτιληναίος και Μέτκα, μετά τη σημαντική διόρθωση των τίτλων, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 1/10, ενώ διατηρεί "overweight" και για τις δύο. 

Η Εθνική - Π&Κ σημειώνει ότι "αγοράζει" τις δύο μετοχές για τους εξής λόγους:

-Ο τίτλος της Μυτιληναίος είναι διαπραγματεύσιμος στην παρούσα φάση στη λογιστική του αξία, με Ρ/ΒV 1, με βάση τις εκτιμήσεις για το 2008.

- Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της μετοχής υποδηλώνει μηδενική αξία για την Αλουμίνιον της Ελλάδος, μηδενική αξία για τη Sometra και την ΕΛΒΟ και μηδενική αξία για τις δραστηριότητες στα μέταλλα.
 
- Η κεφαλαιοποίηση της Μέτκα είναι "παράλογη", κατά την άποψη της χρηματιστηριακής, καθώς, στα τρέχοντα επίπεδα, κάποιος μπορεί να αγοράσει "δωρεάν" το πρόσφατα ανακοινωθέν έργο στη Συρία, ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρίας έχει φτάσει στο ιστορικό υψηλό του 1,3 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η πρόσφατη ανατίμηση του δολαρίου έναντι του ευρώ εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τα αποτελέσματα β΄ εξαμήνου του ομίλου. Εάν το αμερικανικό νόμισμα συνεχίσει να ενισχύεται, θα επηρεάσει θετικά την κερδοφορία για το σύνολο της χρήσης.

Τέλος, η Εθνική - Π&Κ διατηρεί "overweight" τόσο για τη Μυτιληναίος όσο και για τη Μέτκα (η οποία αποτελεί και ένα από τα top picks), καθώς θεωρεί ότι τα τρέχοντα επίπεδα αποτελούν εξαιρετικό "σημείο εισόδου" για έναν επενδυτή αξίας με μεσομακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v