Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία ΑΧΕ: ”Καιρός για stock picking”

Τις εκτιμήσεις για τη βραχυχρόνια τάση στη Σοφοκλέους περιέχει το εβδομαδιαίο report της Εγνατία Χρηματιστηριακή, στο οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως η πρόσφατη διόρθωση παρέχει ευκαιρίες για σημαντικές τοποθετήσεις σε επιλεγμένες μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Εγνατία ΑΧΕ: ”Καιρός για stock picking”
Τις βραχυχρόνιες τάσεις της ελληνικής αγοράς επιχειρεί να ανιχνεύσει στο εβδομαδιαίο της report, με ημερομηνία 19 Σεπτεμβρίου, η Εγνατία Χρηματιστηριακή.

Σύμφωνα με το report και υπό τον πλάγιο τίτλο ”Καιρός για τοποθετήσεις σε επιλεγμένες μετοχές” (”Τime for stock picking”), η Εγνατία αποδίδει την υποχώρηση των τελευταίων δύο εβδομάδων της Σοφοκλέους στην αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE και στο triple witching των παραγώγων.

Η χρηματιστηριακή επαναλαμβάνει τη θέση της ότι η διόρθωση στις τιμές των τίτλων είναι πιθανό να ωφελήσει στη συνέχεια ορισμένες μετοχές, καθώς βοήθησε τις αποτιμήσεις να επιστρέψουν σε ελκυστικά επίπεδα, κάτι που είναι πιθανό να αναζωπυρώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η Εγνατία δεν τάσσεται υπέρ της άποψης που θέλει τη Σοφοκλέους να βρίσκεται στο ξεκίνημα μιας ανοδικής κίνησης με διάρκεια, ωστόσο προσδιορίζει ορισμένες επιλεγμένες ”ευκαιρίες”, οι οποίες θα μπορούσαν να συνδράμουν στη σταθεροποίηση της αγοράς (βραχυπρόθεσμα) σε ελαφρά υψηλότερα επίπεδα.

Από πλευράς αποτίμησης, η χρηματιστηριακή εστιάζει σε έναν αριθμό μετοχών μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, όπως είναι οι Επιχειρήσεις Αττικής, η Intralot, ο Γερμανός, η Folli Follie, η Jumbo, η Frigoglass και η Intracom.

Από τις εταιρίες μεγάλης κεφαλαιοποίησης, και παρά τις γενικά υψηλές αποτιμήσεις του κλάδου, εκτιμάται ότι οι τράπεζες είναι πιθανό να επανέλθουν στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών, υπό το πρίσμα των ”ικανοποιητικών επιδόσεων στο εννεάμηνο”.

Το τρίτο τρίμηνο οδεύει προς το τέλος του, αναφέρεται, και οι προσδοκίες ισχυρών αποτελεσμάτων εννεαμήνου έχουν ήδη αρχίσει να αναπτύσσονται στην αγορά. Η Εγνατία Χρηματιστηριακή επιβεβαιώνει ότι τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου θα είναι ισχυρά, αλλά εκφράζει την άποψη ότι σε μεγάλο βαθμό οι τιμές της αγοράς ήδη αντανακλούν το γεγονός αυτό. Ωστόσο, τα καλύτερα αποτελέσματα τριμήνου είναι πιθανό να ωφελήσουν την αγορά με όχημα την θετική επίδραση που κάτι τέτοιο θα έχει στην ψυχολογία.

Η Εθνική Τράπεζα, εκτιμά η Εγνατία, θα είναι η ”κερδισμένη” του εννεαμήνου, καθώς αναμένεται να ανακοινώσει τους ισχυρότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε ετήσια βάση, ενώ εντοπίζει στη μετοχή της Alpha Bank την ελκυστικότερη αποτίμηση από όλο τον κλάδο.

Σε ό,τι αφορά άλλες εταιρίες μεγάλης κεφαλαιοποίησης, η Εγνατία ξεχωρίζει τις Τιτάν, Cosmote, Coca-Cola 3Ε, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ. Για την τελευταία, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι είναι πιθανό να παραμείνει υπό πίεση, βραχυπρόθεσμα, λόγω του επερχόμενου placement.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v