Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση τριών εταιριών

Η μείωση του ποσοστού της Burda στην Πήγασος, η μείωση των ποσοστών των τραπεζών στην ΕΧΑΕ και η αποχώρηση της Deutsche Bank από τη Euroline είναι αλλαγές που αναφέρονται στα νέα μετοχολόγια των χρηματιστηριακών αρχών.

Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση τριών εταιριών
Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση των εταιριών Euroline, ΕΧΑΕ και Πήγασος περιλαμβάνει το νέο ενημερωμένο μετοχολόγιο των χρηματιστηριακών αρχών που αφορά τους μετόχους που κατέχουν ποσοστό μεγαλύτερο του 5%.

Στην εταιρία Euroline, η Maritime & Financial Investments προχώρησε σε αύξηση του ποσοστού της στο 31,37% από 20,7% που κατείχε μέχρι την 15/9/03, ενώ την ίδια ημερομηνία η Marfin Classic εμφανίζεται για πρώτη φορά στο μετοχικό της κεφάλαιο με ποσοστό 9,99%. Αντίθετα την 15/9 η Deutsche Bank μείωσε το ποσοστό της κάτω από το 5% έναντι ποσοστού 20% που κατείχε μέχρι τότε.

Στην εταιρία Ελληνικά Χρηματιστήρια Συμμετοχών την 17/9, πέντε τράπεζες εμφανίζονται να έχουν μειώσει τα ποσοστά τους, ενώ την ίδια ημερομηνία η Εθνική Τράπεζα εμφανίζεται για πρώτη φορά στο μετοχικό κεφάλαιο με ποσοστό 6,15%. Πιο συγκεκριμένα ο όμιλος της Αγροτικής Τράπεζας εμφανίζεται με ποσοστό 7,34% έναντι 9,89%, η Alpha Bank με ποσοστό 5,08% έναντι 9,65%, η EFG Eurobank με ποσοστό κάτω του 5% από 7,37%, η Εμπορική Τράπεζα με ποσοστό κάτω του 5% έναντι 5,7% και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με ποσοστό κάτω του 5% από 6,39% που κατείχε μέχρι την 17/9.

Τέλος στην εταιρία Πήγασος, η εταιρία Burda RCS μείωσε το ποσοστό της κάτω από το 5% έναντι ποσοστού 8% που κατείχε μέχρι την 2/9/03.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v