Δύο σενάρια για Σοφοκλέους από ΑΧΕ

Δύο σενάρια για την πορεία της αγοράς εξετάζουν οι ΑΧΕ για την εβδομάδα που έρχεται. Σύμφωνα με το πρώτο, η έλλειψη ειδήσεων θα οδηγήσει σε συσσώρευση, ενώ σύμφωνα με το δεύτερο, η εικόνα της αγοράς αυτή την εβδομάδα θα είναι βελτιωμένη, λόγω κυρίως των φημών για θετικό γ΄ τρίμηνο.

Δύο σενάρια για Σοφοκλέους από ΑΧΕ
Δύο σενάρια για την πορεία της αγοράς την εβδομάδα που ξεκινά εξετάζουν οι χρηματιστηριακές στα πρωινά τους reports.

Σύμφωνα με μία μερίδα αναλυτών, η έλλειψη σημαντικών ειδήσεων θα οδηγήσει την αγορά σε απόπειρες συσσώρευσης και σταθεροποίησης πέριξ των τρεχόντων επιπέδων.

Σύμφωνα με άλλη γνώμη, η εικόνα της αγοράς για τις προσεχείς πέντε συνεδριάσεις θα είναι βελτιωμένη, καθώς κερδίζει έδαφος η φημολογία για θετικό από πλευράς κερδών γ’ τρίμηνο.

Τι αναμένεται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η έλλειψη σημαντικών νέων, η επενδυτική επιφυλακτικότητα και οι φόβοι που αφορούν την πιθανή αρνητική επίδραση της αναδιάρθρωση του FTSE οδήγησαν σε εγχώρια αδυναμία, αναφέρει η Eurobank Securities.

Με αυτά ”πίσω της”, συνεχίζει η χρηματιστηριακή, η αγορά είναι πιθανό να επιχειρήσει τη σταθεροποίηση ή ακόμα και την επανάκτηση κάποιου χαμένου εδάφους.

Πιθανή θεωρεί η Εγνατία Χρηματιστηριακή τη συνέχιση του rebound της Παρασκευής, καθώς η πίεση που παρατηρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και σχετίστηκε με την αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE και την εκπνοή των παραγώγων, δεν είναι πλέον στο προσκήνιο.

Η Εγνατία στο πρωινό της report αναφέρει πως λόγω της υποχώρησης της Σοφοκλέους ορισμένες μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης έχουν φτάσει σε ελκυστικά επίπεδα αποτίμησης και είναι πιθανό να προσελκύσουν βραχυπρόθεσμα την προσοχή των επενδυτών, αν οι περιστάσεις στις διεθνείς αγορές δεν αλλάξουν. Από αυτές, η Εγνατία αναφέρει τις Intralot, Folli Follie, Γερμανό, Jumbo, Επιχειρήσεις Αττικής, Intracom και Frigoglass.

Στο επίκεντρο όμως, σύμφωνα με την Εγνατία Χρηματιστηριακή, από τις εταιρίες μεγάλης κεφαλαιοποίησης, είναι πιθανό να βρεθούν και οι τράπεζες, καθώς το τρίμηνο πλησιάζει στο τέλος του και οι μετέχοντες στην αγορά θα αρχίσουν να προεξοφλούν ικανοποιητικές χρηματοοικονομικές επιδόσεις.

Σταθεροποιητικές τάσεις αναμένει η Marfin Hellenic να ακολουθήσει η αγορά κατά την εβδομάδα που ξεκινά σήμερα. Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών θεωρείται πιθανό να βρεθούν οι τίτλοι των Cosmote και ΟΤΕ, λόγω δημοσιευμάτων που αφορούν την πιθανή απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη.

Από την πλευρά της, η Fortius Finance αναμένει για σήμερα τη συνέχιση της νευρικότητας και των διακυμάνσεων, με το πρόσημο του Γ.Δ. να εξαρτάται από τις δεικτοβαρείς μετοχές και τις περισσότερες πιθανότητες να γέρνουν υπέρ της συνέχειας της αντανακλαστικής αντίδρασης της Παρασκευής.

Εξάλλου, η BETA ΑΧΕ θεωρεί πως οι εκτιμήσεις για θετικότερα κέρδη στο γ΄ τρίμηνο είναι πιθανό να βοηθήσουν την αγορά, ενώ πιθανή υποχώρηση των διεθνών χρηματιστηρίων θα έχει αντίθετη επίδραση. Για την εβδομάδα που έρχεται, η χρηματιστηριακή αναμένει την εικόνα της αγοράς βελτιωμένη και τη διακύμανσή της ανάμεσα στις 2.000 και τις 2.200 μονάδες.

Την αύξηση του συναλλακτικού όγκου και διακυμάνσεις πάνω από το επίπεδο των 2.064 μονάδων ”βλέπει” η Κύκλος Χρηματιστηριακή ως προϋποθέσεις για να συνεχιστεί η άνοδος της Παρασκευής στη Σοφοκλέους. Σε αντίθετη περίπτωση, προσθέτει, θα δοκιμάσουμε την περιοχή κάτω των 2.000 μονάδων εντός της εβδομάδας.

Νευρικό αναμένει το ξεκίνημα της αγοράς για σήμερα η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει παράλληλη κίνησή της με τις διεθνείς αγορές.



Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Την Παρασκευή παρατηρήθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον, ενώ ολοκληρώθηκε μια εβδομάδα κατά την οποία ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά περίπου 2,1%.

Επιχειρηματικά νέα: Στην προσέγγιση της ολοκλήρωσης του deal Εθνικής - Banca Romaneasca για την απόκτηση του 76% της ρουμανικής τράπεζας αναφέρεται η EFG Securities, σχολιάζοντας ότι η τελευταία έχει ενεργητικό 140 εκατ. ευρώ και λειτουργεί 26 υποκαταστήματα.

Ακόμη η EFG Sec αναφέρεται στα δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για πιέσεις από την πλευρά του ΤΣΜΕΔΕ, ώστε να μειωθεί το τίμημα για την απόκτηση ποσοστού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Σύμφωνα εξάλλου με αυτά, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης της ονομαστικής αξίας του Τ.Τ., μεταφέροντας κάποια ομόλογα στη ΔΕΚΑ και διανέμοντας κέρδη της χρήσης 2002 του Τ.Τ. ως μερίσματα.

Επίσημες ανακοινώσεις αναφορικά με το T.T. αναμένονται στις επόμενες ημέρες, αναφέρει η EFG Securities, ενώ εκτιμά ότι ”η μεταβλητότητα θα επιμείνει”.

Η EFG Sec αναφέρεται ακόμα στην είσοδο των Cosmote και ΟΠΑΠ στο δείκτη Dow Jones Stoxx 600, η οποία είχε ανακοινωθεί στο τέλος Αυγούστου και τίθεται σε ισχύ από σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v