Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Αναβάθμιση σε overweight από την Π&Κ

Σε αναβάθμιση της σύστασής της για την ΕΧΑΕ σε overweight προχώρησε η Π&Κ χρηματιστηριακή, θέτοντας την τιμή-στόχο στα 5,91 ευρώ. Η χρηματιστηριακή επικαλείται τη μεταστροφή του κλίματος και την αύξηση των τζίρων στο Χ.Α., ενώ εκτιμά ότι τα μελλοντικά κέρδη θα είναι αυξημένα.

ΕΧΑΕ: Αναβάθμιση σε overweight από την Π&Κ
Σε overweight αναβαθμίζει τη σύστασή της για τη μετοχή της ΕΧΑΕ η Π&Κ Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της με ημερομηνία 18 Σεπτεμβρίου, θέτοντας την τιμή-στόχο στα 5,91 ευρώ.

Η Π&Κ αποδίδει την αναβάθμισή της σύστασης στην αλλαγή της τάσης στο Χ.Α. και στον περιορισμό του κόστους, δεδομένα τα οποία προϊδεάζουν για βελτίωση της κερδοφορίας από τις κύριες δραστηριότητες, ενώ οι υπεραξίες αναμένεται να ενισχύσουν περισσότερο τα bottom line αποτελέσματα.

Οι επενδυτές, συνεχίζει η Π&Κ Χρηματιστηριακή, θα πρέπει να συνυπολογίσουν ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρίας είναι σε άμεση συσχέτιση με την πορεία του χρηματιστηρίου.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα εξαμήνου της ΕΧΑΕ, στην έκθεση αναφέρεται ότι η ουσιώδης ανάκαμψη των κερδών αποδίδεται στα υψηλότερα των αρχικών υπολογισμών επίπεδα, όπου εκτιμάται πλέον ότι θα αποτιμηθούν οι προβλέψεις για το χαρτοφυλάκιο συμμετοχών της. Αυτοί οι παράγοντες, σε συνδυασμό με την αύξηση του ημερήσιου τζίρου στο Χ.Α., διεύρυναν τα κέρδη προηγούμενων τριμήνων.

Η χρηματιστηριακή αναφέρεται στη διάθεση του 33,4% σε επτά ελληνικές τράπεζες και στην πρόσφατη διάθεση ποσοστού 26% σε θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.

Για τη μετοχή η Π&Κ εκτιμά ότι διαπραγματεύεται σε ελκυστικά επίπεδα, 14,4 φορές τα εκτιμώμενα για το 2003 κέρδη ανά μετοχή και 3,7 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2003. Ακόμα, στην έκθεση επισημαίνεται ότι η τωρινή κεφαλαιοποίηση αποτιμά 7,2 φορές τα εκτιμώμενα για το τρέχον έτος λειτουργικά κέρδη.

Για το 2003 ο κύκλος εργασιών της ΕΧΑΕ εκτιμάται στα 61,22 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη στα 23,55 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 25,75 εκατ. ευρώ. Για το 2004 ο κύκλος εργασιών αναμένεται να διαμορφωθεί στα 67,34 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη στα 23,94 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 28,87 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v