Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τη μεσαία κεφαλαιοποίηση προτιμά η Π&Κ

Στις υπεραποδόσεις που εμφάνισε η Σοφοκλέους το προηγούμενο διάστημα αποδίδει το εβδομαδιαίο report της Π&Κ τη διόρθωση που καταγράφει τώρα το Χ.Α., ενώ εκτιμά ότι τίτλοι της μεσαίας κεφαλαιοποίησης αναμένεται να ανακάμψουν.

Τη μεσαία κεφαλαιοποίηση προτιμά η Π&Κ
Στο outperform που κορυφώθηκε τον Αύγουστο αποδίδει η Π&Κ χρηματιστηριακή τη διόρθωση που εμφανίζει τελευταία η ελληνική αγορά.

Στο εβδομαδιαίο της report, η Π&Κ υπενθυμίζει ότι είχε προβλέψει τη συγκεκριμένη διορθωτική κίνηση στην αντίστοιχη ενημέρωση της 29ης Αυγούστου, όταν ταυτόχρονα πρότεινε τη μετακύλιση από τις τράπεζες σε blue chips, όπως η Coca-Cola 3E, ο ΟΠΑΠ και ο Τιτάνας, αλλά και τον περιορισμό της έκθεσης σε εταιρίες με υψηλό beta.

Η ίδια χρηματιστηριακή, στην έκθεσή της με ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου, αναφέρει ότι αναμένει πως ορισμένες ”μη ακριβές” εταιρίες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, όπως η Folli Follie, ο Γερμανός, η Intralot, αλλά και η Ακτωρ/ΕΛΤΕΧ θα ανακάμψουν, την ίδια ώρα που τίτλοι μεγάλης κεφαλαιοποίησης θα διαπραγματεύονται σε περιορισμένο εύρος.

Σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση του δείκτη FTSE-350, η ιστορία αποδεικνύει, αναφέρει η χρηματιστηριακή, ότι η επίδραση τέτοιων μεταβολών είναι απρόβλεπτη και έχει βραχυχρόνια διάρκεια. Αν η αδυναμία στη μεσαία κεφαλαιοποίηση οφείλεται στην αναδιάρθρωση αυτή, τότε η Π&Κ δηλώνει ακόμη περισσότερο αισιόδοξη για τη δυνατότητα ανοδικής κίνησης τέτοιων τίτλων.

Εξάλλου, η Π&Κ διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση για χαρτοφυλάκιο που θα αποτελείται από μετοχές σε ποσοστό 75%, εκ του οποίου το 50% προτείνεται να αποτελείται από ελληνικούς και το 50% από ξένους τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v