Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Τιμή - στόχος τα 4,16 ευρώ από Marfin

Τιμή-στόχο τα 4,16 ευρώ δίνει η Marfin Hellenic για τη μετοχή της Frigoglass σε ανάλυσή της (17/9/2003), όπου παράλληλα αναβαθμίζει τη σύσταση σε ”outperform”, ως αποτέλεσμα των ενισχυμένων μεγεθών και της ”ελκυστικής” αποτίμησης.

Frigoglass: Τιμή - στόχος τα 4,16 ευρώ από Marfin
Τιμή–στόχο τα 4,16 ευρώ ανά μετοχή δίνει η Marfin Hellenic για τη Frigoglass σε ανάλυσή της με ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα προχωράει σε αναβάθμιση της σύστασης σε ”outperform”, ως αποτέλεσμα των βελτιωμένων θεμελιωδών μεγεθών της εταιρίας, αλλά και της ”ελκυστικής” αποτίμησης.

Όπως αναφέρει η Marfin, ο όμιλος της Frigoglass ανακοίνωσε ισχυρά μεγέθη στο εξάμηνο, χαρακτηριστικό των οποίων ήταν αφενός η υγιής ανάπτυξη και αφετέρου η βελτίωση του περιθωρίου EBITDA.

Σημειώνεται πως ο ενοποιημένος τζίρος της Frigoglass αυξήθηκε κατά 17,6% και ανήλθε στα 190,9 εκατ. ευρώ.

Τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 4,4%, με το αντίστοιχο περιθώριο να διαμορφώνεται στο 24,1%, ενώ τα κέρδη προ φόρων βελτιώθηκαν κατά 49,8%, καθώς έφτασαν στα 26 εκατ. ευρώ.

Η Marfin τονίζει πως ο κλάδος της επαγγελματικής ψύξης παρέμεινε ο ακρογωνιαίος λίθος της ανάπτυξης των εξαμηνιαίων μεγεθών.

Στον αντίποδα, η αγορά της Νιγηρίας επηρεάστηκε τόσο από τις ισοτιμίες όσο και από την οικονομική αστάθεια, ενώ ο κλάδος του VPI επηρεάστηκε αρνητικά από την τιμή πώλησης του PET.

Για την τρέχουσα χρονιά η χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση των πωλήσεων κατά 9,1%, με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 21,4% και τα κέρδη προ φόρων κατά 37,5%.

Επίσης, στην ανάλυση επισημαίνεται πως η εταιρία τον Ιούλιο προχώρησε σε κεφαλαιακή αναδιάρθρωση, μειώνοντας τα ίδια κεφάλαια κατά 40 εκατ. ευρώ, επιστρέφοντας το ίδιο ποσό στους μετόχους (1 ευρώ ανά μετοχή).

Σχολιάζοντας την εν λόγω κίνηση, η Marfin αναφέρει πως από τη μια βελτιώνει την αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων (ROE), ενώ από την άλλη διευρύνει τον δείκτη Υποχρεώσεις/Ίδια Κεφάλαια.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή προσθέτει πως η δανειακή θέση της εταιρίας αναμένεται να βελτιωθεί τα ερχόμενα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v