Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ξεκινά το νέο ωράριο από τη Δευτέρα

To διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την αλλαγή της έναρξης χρονισμού των αγορών αξιών και παραγώγων, ορίζοντάς την στις 10:15 αντί στις 10:00. Σε επιτήρηση η ΟΛΥΜΠ. 

ΧΑ: Ξεκινά το νέο ωράριο από τη Δευτέρα
To διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την αλλαγή της έναρξης χρονισμού των αγορών αξιών και παραγώγων (έναρξη προσυνεδρίασης), ορίζοντάς την στις 10:15 αντί στις 10:00.

Η συγκεκριμένη αλλαγή θα ισχύσει από τη συνεδρίαση της 29ης Σεπτεμβρίου 2008, όπως και το νέο ωράριο λειτουργίας της αγοράς αξιών και παραγώγων, το οποίο μετά την από 18/7/2008 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει ως εξής:

- Η συνεχής διαπραγμάτευση της αγοράς επεκτείνεται στις 17:00 από τις 16:30, που ισχύει σήμερα.

- Η περίοδος της δημοπρασίας για τον προσδιορισμό της τιμής κλεισίματος (closing auction) θα διαρκεί από εννέα (9) έως έντεκα (11) λεπτά, θα αρχίζει στις 17:00 και θα ολοκληρώνεται με προσδιορισμό της τιμής που θα γίνεται σε τυχαία χρονική στιγμή στο τελευταίο δίλεπτο.

- Η περίοδος διαπραγμάτευσης στην τιμή κλεισίματος θα ολοκληρώνεται στις 17:20.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με την από 18/7/2008 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η ώρα λήξης της συνεδρίασης της αγοράς στην αγορά παραγώγων επεκτείνεται στις 17:20 από τις 17:00, που ισχύει σήμερα.

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε την τροποποίηση του άρθρου 42 του κανονισμού λειτουργίας της Εναλλακτικής Αγοράς (ΕΝ.Α.), το οποίο αφορά στο ωράριο λειτουργίας της, ως ακολούθως:

- Έναρξη προσυνεδρίασης: στις 10:15 αντί στις 10:00.
- Έναρξη συνεχούς διαπραγμάτευσης: στις 11:00 αντί στις 12:30.
- Έναρξη διαπραγμάτευσης στην τιμή κλεισίματος: στις 12:00 αντί στις 13:30.
- Λήξη διαπραγμάτευσης στην τιμή κλεισίματος: στις 12:30 αντί στις 14:00.

Η συγκεκριμένη αλλαγή θα ισχύσει από τη συνεδρίαση της 29ης Σεπτεμβρίου 2008.

**** Αυξάνεται το επιτόκιο δανεισμού τίτλων


Το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ακόμη, αποφάσισε τον προσδιορισμό του κεντρικού επιτοκίου δανεισμού, το οποίο χρησιμοποιείται από τον "Αλγόριθμο Ποσοστών Διάθεσης και Επιτοκίων" για τα προϊόντα "Σύμβαση αγοράς κινητών αξιών από την ΕΧΑΕ με σύμφωνο επαναπώλησης" και "Σύμβαση πώλησης κινητών αξιών από την ΕΧΑΕ με σύμφωνο επαναγοράς", με βάση το επιτόκιο ΕΚΤ με προσαύξηση 2%.

Αντίστοιχα, το ελάχιστο επιτόκιο θα προσδιορίζεται με βάση το επιτόκιο ΕΚΤ με προσαύξηση 1%. Οι ανωτέρω αλλαγές θα ισχύσουν από την 1η Οκτωβρίου 2008.

*** Υπό επιτήρηση η Τεχνική Ολυμπιακή

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και σε συνέχεια της από 25/9/2008 απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε., αποφάσισε τη μεταφορά των μετοχών της εν λόγω εταιρίας στην κατηγορία επιτήρησης. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατ' εφαρμογή του άρθρου 3.1.2.5 του κανονισμού του Χ.Α.

Η επαναδιαπραγμάτευση και η ένταξη των μετοχών της εταιρίας στην κατηγορία επιτήρησης θα ισχύσει από τη συνεδρίαση της 26ης Σεπτεμβρίου 2008.

Επιπλέον, το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε την απόκτηση της ιδιότητας του μέλους εξ αποστάσεως για την αγορά αξιών στην εταιρία CREDIT AGRICOLE CHEUVREUX S.A. που θα δραστηριοποιηθεί από το Παρίσι.

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την ανανέωση της ιδιότητας του ειδικού διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕΕ από την εταιρία-μέλος του Χ.Α. ΒΕΤΑ ΧΑΕΠΕΥ.

Οι πίνακες χρονισμού αγοράς αξιών και παραγώγων δημοσιεύονται στη διπλανή στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v