Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πως είδαν οι ΑΧΕ τη συνεργασία Alpha - Eurobank

Θετική χαρακτηρίζουν οι Marfin Hellenic και Π&Κ Χρηματιστηριακή τη συνεργασία μεταξύ της Alpha Bank και EFG Eurobank, καθώς εκτιμάται πως θα έχει θετικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη του κλάδου γενικότερα, ενώ πρόκειται για την πρώτη φορά που οι δυο μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες συνεργάζονται.

Πως είδαν οι ΑΧΕ τη συνεργασία Alpha  - Eurobank
Θετικές εμφανίζονται οι Marfin Hellenic και Π&Κ Χρηματιστηριακή για τη συνεργασία μεταξύ της Alpha Bank και της EFG Eurobank σε ό,τι αφορά τη δημιουργία ενός μεγάλου ενιαίου δικτύου ηλεκτρονικών τερματικών.

Αφενός εκτιμάται πως παρά το γεγονός ότι δεν θα υπάρξουν εμφανή οικονομικά οφέλη, αυτή η πρώτη συνεργασία μεταξύ των δυο ιδιωτικών τραπεζών θα αποφέρει χαμηλότερο κόστος και στις δυο τράπεζες, και αφετέρου αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη του κλάδου.

Ειδικότερα, η Π&Κ επισημαίνει πως η συνεργασία δύο εκ των ενεργότερων παικτών της τραπεζικής αγοράς, σε έναν πολύ ανταγωνιστικό τομέα, αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη του κλάδου, παρά τον πόλεμο τιμών.

Εξάλλου, θετική εμφανίζεται και η Marfin Hellenic η οποία αναφέρει πως παρά το γεγονός ότι τα οφέλη από οικονομικής πλευράς δεν είναι άμεσα ορατά, επισημαίνει πως είναι η πρώτη φορά που οι δύο μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες προχώρησαν σε κάποιας μορφής συνεργασία.

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, η εν λόγω κίνηση έχει ως στόχο την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους κατόχους πιστωτικών καρτών με χαμηλότερο κόστος και για τις δύο Τράπεζες, λόγω της επίτευξης οικονομιών κλίμακος.

Σημειώνεται πως το κοινό δίκτυο θα υποστηρίζει τις συναλλαγές με κάρτες VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRESS και EUROLINE, θα έχει πανελλαδική κάλυψη και θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v