Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΙG: Επιστροφή στο προσκήνιο με "πυρετό" αγορών

Άνοδο έως και 11,35% έγραψε η MIG. Για short covering μιλούν στελέχη της αγοράς, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η μεγάλη ρευστότητα και η στενή σχέση με τον τραπεζικό χώρο ξαναφέρνουν την εταιρία στο προσκήνιο.

ΜΙG: Επιστροφή στο προσκήνιο με πυρετό αγορών
Αγοραστικός "πυρετός" καταγράφεται στη μετοχή της MIG κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Εντός της ημέρας η μετοχή κατέγραψε άνοδο έως και 11,3%, ενώ αυτή την ώρα έχει κέρδη 7,8%, με συνολικό έως τώρα όγκο της τάξεως των 2,7 εκατ. τεμαχίων, που μεταφράζεται σε τζίρο άνω των 13 εκατ. ευρώ.

Η ένταση της ανόδου ερμηνεύεται από ορισμένα στελέχη της αγοράς ως "κάλυψη ανοιχτών θέσεων" που υπήρχαν στη μετοχή (short covering).

Άλλοι, ωστόσο, κάνουν λόγο για την πολύ μεγάλη (και όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα) ρευστότητα που διαθέτει, σε μια περίοδο όπου "τα μετρητά είναι βασιλιάς".

Η ρευστότητα αυτή, τονίζουν, αναδεικνύεται σε πολύτιμο όπλο όταν το ίδιο το τραπεζικό σύστημα αναζητά πόρους, καθώς θα μπορούσε κάλλιστα να αξιοποιηθεί από μία μεγάλη τράπεζα, προσφέροντας της άμεση ενίσχυση των δεικτών φερεγγυότητας και δυνατότητα ανάπτυξης σε έντονους ρυθμούς.

Υπογραμμίζουν, δε, με νόημα ότι ο χρηματοοικονομικός - χρηματοπιστωτικός χώρος είναι ο κατ' εξοχήν χώρος "εμπειρίας" και know how για τη MARFIN και τα στελέχη της.

Στα θετικά για τη μετοχή, σημειώνουν, είναι και το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των επενδύσεων της MIG έχει γίνει σε "αμυντικούς τομείς' όπως η υγεία και τα τρόφιμα, οι οποίοι επηρεάζονται λιγότερο σε ό,τι αφορά τη λειτουργία και τα αποτελέσματά τους από τη διεθνή κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v