Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Ανησυχεί για τη χρηματοδότηση η Εθνική-P&K

Την ανησυχία της για το κατά πόσο είναι σε θέση η ΔΕΗ να χρηματοδοτήσει το φιλόδοξο επενδυτικό της πρόγραμμα έως το έτος 2014 εκφράζει η Εθνική - P&K Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της για τη μετοχή της Επιχείρησης.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
ΔΕΗ: Ανησυχεί για τη χρηματοδότηση η Εθνική-P&K
Την ανησυχία της για το κατά πόσον είναι σε θέση η ΔΕΗ να χρηματοδοτήσει το φιλόδοξο επενδυτικό της πρόγραμμα έως το έτος 2014 εκφράζει η Εθνική - P&K Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της για τη μετοχή της Επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, ο ελληνικός οίκος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους δείκτες της ΔΕΗ (alarming financial ratios, όπως ο δείκτης καθαρό χρέος προς EBITDA), ενώ επισημαίνει και το πολύ αδύναμο cash flow, που εάν συνεχιστούν "θα είναι δυνατόν να θέσουν σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση του μακροπρόθεσμου επενδυτικού προγράμματος της εταιρίας".

Σύμφωνα επίσης με την Εθνική - P&K, το επενδυτικό αυτό πρόγραμμα είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Επιχείρησης και θεωρεί ότι το αναμενόμενο business plan θα πρέπει να πείσει την αγορά για την ικανότητα εξασφάλισης πόρων για τη χρηματοδότηση του προγράμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v