Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς υποδέχεται η αγορά τα μέτρα για short selling

Διιστάμενες εμφανίζονται οι απόψεις της αγοράς για τα νέα μέτρα που έλαβε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το short selling στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Πώς σχολιάζουν χρηματιστές τις αποφάσεις της Ε.Κ.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Πώς υποδέχεται η αγορά τα μέτρα για short selling
Διιστάμενες εμφανίζονται οι απόψεις της αγοράς για τα νέα μέτρα που έλαβε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το short selling στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Κάποιοι χρηματιστές σημειώνουν ότι οι ανοιχτές πωλήσεις θα έπρεπε να ανασταλούν και στην Ελλάδα, όπως σε πολλές ανεπτυγμένες αγορές, κάνοντας λόγο για ημίμετρα, αν και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα απέχει πολύ από το αμερικανικό και τις επιπτώσεις που δέχτηκε από την κρίση. 

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως πιθανότατα δεν ελήφθησαν αυστηρότερα μέτρα, ακριβώς γιατί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν βρίσκεται στη δίνη του προβλήματος". Όμως, εάν το καλέσουν οι συνθήκες, δεν αποκλείεται να ληφθούν περαιτέρω μέτρα στην πορεία.
 
Τέλος, πολλές τραπεζικές χρηματιστηριακές αντιμετωπίζουν τα νέα μέτρα με επιφύλαξη, τονίζοντας ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα έπρεπε να ζητήσει τις απόψεις των επαγγελματιών του χώρου, προτού προχωρήσει σε οριστικές αποφάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v