Πως κατατάσσονται οι ΑΧΕ τον Αύγουστο

Το 14,5% του τζίρου της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς ελέγχει η EFG Eurobank Χρηματιστηριακή στο διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2003, ενώ ακολουθούν οι Εθνική, Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, Σίγμα ΑΧΕΠΕΥ Alpha Finance ΑΧΕΠΕΥ.

Πως κατατάσσονται οι ΑΧΕ τον Αύγουστο
Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η EFG Eurobank Securities μεταξύ των εγχώριων χρηματιστηριακών εταιρειών βάσει του τζίρου που πραγματοποίησε (τόσο συμπεριλαμβανομένων των πακέτων όσο και εξαιρουμένων) για το διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου 2003.

Η EFG Eurobank Securities εμφανίζεται να ελέγχει ποσοστό 14,5% επί συνόλου 41,64 δισ. ευρώ, το οποίο προέκυψε από τις συναλλαγές που διεξήγαγαν 87 χρηματιστηριακές στο οκτάμηνο του 2003. Στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης, συμπεριλαμβανομένων των πακέτων, ακολουθούν οι Εθνική Χρηματιστηριακή, Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, Σίγμα ΑΧΕΠΕΥ, Alpha Finance ΑΧΕΠΕΥ, Εγνατία ΑΧΕΠΕΥ, Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ, HSBC - Παντελάκης ΑΧΕΠΕΥ, Kappa ΑΧΕΠΕΥ και Τράπεζα Επενδύσεων.

Σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές χωρίς πακέτα, υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις συγκριτικά με την προηγούμενη λίστα. Ειδικότερα, η EFG Eurobank και η Εθνική ΑΧΕ διατηρούν την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα.

Ωστόσο, στην τρίτη θέση περνάει η Σίγμα και ακολουθούν οι Π&Κ, Alpha Finance, Marfin, Εγνατία, HSBC και Kappa, ενώ στη δέκατη θέση εμφανίζεται η Δεβλέτογλου. Βάσει του συνολικού τζίρου, ύψους 63,88 εκατ. ευρώ, στα ομόλογα, στην πρώτη θέση ανεβαίνει η Alpha Finance, ενώ ακολουθούν οι Τράπεζα Επενδύσεων, Σίγμα, Π&Κ, EFG Eurobank, Λαϊκή Άτταλος ΑΧΕ, Εθνική, Αττικής Κερδώος Ερμής ΧΑΕΠΕΥ, Ολύμπια ΑΧΕΠΕΥ και Δεβλέτογλου.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον Αύγουστο του 2003, η EFG Eurobank διατηρεί την πρώτη θέση, καθώς πραγματοποίησε το 12,61% σε συνολικό τζίρο ύψους 7,41 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των πακέτων). Στην πρώτη δεκάδα για τον Αύγουστο ακολουθούν οι: Εθνική (7,66%), Alpha Finance (6,66%), Σίγμα (6,14%), Π&Κ (5,51%), Εγνατία (4,26%), Marfin (4,10%), HSBC (2,56%), Δεβλέτογλου (2,29%) και Τράπεζα Επενδύσεων (2,29%).

Εξαιρουμένων των πακέτων, σε τζίρο 6,65 δισ. ευρώ, στις δύο πρώτες θέσεις παραμένουν οι ίδιες χρηματιστηριακές, ενώ όπως και στο οκτάμηνο στην τρίτη θέση περνάει η Σίγμα. Ακολουθούν οι Alpha Finance, Π&Κ, Marfin, Εγνατία, Δεβλέτογλου, HSBC και Τράπεζα Επενδύσεων. Ο συνολικός τζίρος σε συναλλαγές επί των ομολόγων τον Αύγουστο ανήλθε στα 4,268 εκατ. ευρώ και πραγματοποιήθηκε από πέντε χρηματιστηριακές. Τη μερίδα του λέοντος κατέκτησε η Alpha Finance (3,77 εκατ. ευρώ), ενώ ακολουθούν οι Εθνική (315 χιλιάδες ευρώ), Π&Κ (105,4 χιλιάδες ευρώ), EFG Eurobank (69,57 χιλιάδες ευρώ) και Τράπεζα Επενδύσεων (10 χιλιάδες ευρώ).

* Ο πίνακας με την κατάταξη των ΑΧΕ δημοσιεύεται στη Δεξιά Στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v