Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Νέα τιμή στόχος για Alpha, σύσταση neutral

Νέα τιμή-στόχο τα 16,65 ευρώ δίνει η Marfin Hellenic για τη μετοχή της Alpha Bank, διατηρώντας τη σύσταση ”neutral”. Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αναθεωρεί προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη 2003 της τράπεζας, ενώ κρίνει θετική την πώληση του 8,6% των μετοχών της.

Marfin: Νέα τιμή στόχος για Alpha, σύσταση neutral
Νέα αναθεωρημένη τιμή-στόχο τα 16,65 ευρώ δίνει η Marfin Hellenic για τη μετοχή της Alpha Bank, διατηρώντας τη σύσταση ”neutral” και αναθεωρώντας παράλληλα προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για το 2003, ενώ κρίνει θετική την πώληση του 8,6% των μετοχών της Τράπεζας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic σε ανάλυσή της με ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου 2003, ως αποτέλεσμα των εξαμηνιαίων μεγεθών της τράπεζας προχώρησε σε προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το σύνολο του έτους.

Σε αυτό το πλαίσιο, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank αναμένεται να αυξηθούν στο έτος κατά 27,9%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για αύξηση 22,3%.

Ταυτόχρονα, και όσον αφορά στην επιτυχημένη τοποθέτηση των 15,9 εκατ. μετοχών της τράπεζας, η Marfin εκτιμά πως παρά το γεγονός ότι δεν θα προκύψουν κεφαλαιακά κέρδη ή ζημιές, το ενεργητικό της Alpha Bank θα ενισχυθεί σημαντικά κατά 273 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η προσφορά μετοχών είναι ένας καλός τρόπος ώστε να απελευθερωθούν κεφάλαια για την ανάπτυξη της τράπεζας, χωρίς κόστος, καθώς ως εναλλακτικοί τρόποι αναφέρονται η έκδοση ομολογιακού δανείου η Υβριδικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με την Marfin και με βάση τις προβλέψεις της για το 2003, ο δείκτης τιμής προς ίδια κεφάλαια θα μειωθεί στο 2,4 από 3,0, η αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων θα μειωθεί στο 18,5% από 20,3%, ενώ οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας θα βελτιωθούν κατά 120 μονάδες βάσης.

Η Marfin καταλήγει πως η προαναφερθείσα κίνηση δίνει τέλος στα σενάρια που αφορούν σε πιθανή συνεργασία με στρατηγικό εταίρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v