Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεων συνέχεια για ΕΧΑΕ βλέπει η Π&Κ

Πιέσεις ενδέχεται να συνεχίσει να δέχεται βραχυπρόθεσμα η μετοχή της ΕΧΑΕ, σύμφωνα με την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, ως αποτέλεσμα της δυνητικής υπερπροσφοράς των μετοχών σε συνδυασμό με τη σημαντική έκπτωση της τιμής προσφοράς. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”υποαπόδοση”.

Πιέσεων συνέχεια για ΕΧΑΕ βλέπει η Π&Κ
Διατηρεί τη σύσταση ”υποαπόδοση” για τη μετοχή της ΕΧΑΕ η Π&Κ Χρηματιστηριακή, όπως αναφέρει στην καθημερινή ενημέρωση με ημερομηνία 10 Σεπτεμβρίου 2003, όπου εκτιμά πως η τιμή της μετοχής της ΕΧΑΕ ενδέχεται να συνεχίσει να δέχεται πιέσεις.

Ειδικότερα, η Π&Κ επισημαίνει πως η δυνητική υπερπροσφορά μετοχών (26,42% του συνολικού αριθμού μετοχών) σε συνδυασμό με τη σημαντική έκπτωση της τιμής προσφοράς σε σχέση με την τρέχουσα τιμή (19-23%) είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει να πιέζει βραχυπρόθεσμα την τιμή της μετοχής.

Η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει ότι το Δημόσιο, που ήταν ο κύριος μέτοχος της ΕΧΑΕ ελέγχοντας το 33,4% (23.746.210 μετοχές), διέθεσε τη συμμετοχή του σε επτά τράπεζες (Αγροτική, Alpha, Εθνική, EFG, Εμπορική, Πειραιώς και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) στα 3,75 ευρώ στις 20 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τους όρους της πώλησης, σημειώνεται πως οι επτά τράπεζες θα κρατήσουν το 6,98% (4.965.190 μετοχές), ενώ το υπόλοιπο (26,42% ή 18.781.020 μετοχές) θα προσφερθεί στους κατόχους ευρωμετόχων και προμετόχων, καθώς και στους μετόχους της 20ής Ιουνίου.

Οι κάτοχοι ευρωμετόχων και προμετόχων μπορούν να αποκτήσουν μέχρι 12,019,855 μετοχές με τιμή 3,5625 ευρώ, ενώ οι ”παλαιοί” μέτοχοι μπορούν να αποκτήσουν το λιγότερο 6,761,160 μετοχές με τιμή 3,75 ευρώ.

Εξάλλου, σε πρόσφατη έκθεσή της η Π&Κ υποβάθμισε τη σύστασή της σε ”υποαπόδοση” λόγω της υψηλής αποτίμησης της μετοχής.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει ότι η τιμή της μετοχής της ΕΧΑΕ στις 26 Αυγούστου ήταν 41% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η Π&Κ καταλήγει πως η δυνητική υπερπροσφορά μετοχών σε συνδυασμό με τη σημαντική έκπτωση της τιμής προσφοράς σε σχέση με την τρέχουσα τιμή είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει να πιέζει βραχυπρόθεσμα την τιμή της μετοχής.

Τέλος, σημειώνεται πως η προσφορά των μετοχών ξεκινάει σήμερα και λήγει στις 12 Σεπτεμβρίου 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v