ΑΧΕ: Σε Alpha, Εθνική τα βλέμματα

Στην Alpha Bank εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα είναι στραμμένα τα βλέμματα κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ύστερα από την επιτυχή διάθεση των μετοχών σε επενδυτές, γεγονός που αναμένεται να τονίσει την επενδυτική ψυχολογία, αλλά και την τιμή της μετοχής της Τράπεζας.

ΑΧΕ: Σε Alpha, Εθνική τα βλέμματα
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Σε μεσοβραχυπρόθεσμη ανάκαμψη –έστω και τεχνικά– προσβλέπει η Marfin Hellenic, παρά την αρνητική ψυχολογία, ενώ εκτιμά πως η αγορά θα αφομοιώσει σήμερα την επίσημη ανακοίνωση της Alpha Bank για τη διάθεση των μετοχών.

Επιπρόσθετα, η Marfin εκτιμά πως η χθεσινή ανακοίνωση για αύξηση 2,5% στα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι χαμηλότερη των προσδοκιών της αγοράς, εξέλιξη που αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στην τιμή της μετοχής.

Η EFG Eurobank Securities τονίζει πως η επιτυχής διάθεση των μετοχών της Alpha Bank σε θεσμικούς επενδυτές θα βοηθήσει σε ανάκαμψη της ψυχολογίας στην εγχώρια αγορά.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως στα τρέχοντα επίπεδα είναι πιθανόν να εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον και δη ύστερα από την παρατεταμένη πτωτική περίοδο.

Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως η αγορά εξακολουθεί να κινείται με νευρικότητα και με σχετικά μειωμένο όγκο συναλλαγών.

Σύμφωνα με την Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, ο Γενικός Δείκτης δεν έχει δώσει προς το παρόν ενδείξεις για τα επίπεδα τιμών στα οποία θα ολοκληρώσει τη διόρθωση που πραγματοποιεί από τα τέλη Αυγούστου, αν και όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή πραγματοποιεί ενδοσυνεδριακά προσπάθειες αντίδρασης που τελικά αποτυγχάνουν.

Ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης διάθεσης του πακέτου της Alpha Bank, η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως αφενός αναμένεται να εκτονωθούν οι χθεσινές πιέσεις στη μετοχή της Τράπεζας και αφετέρου πως θα παρουσιαστούν σταθεροποιητικές τάσεις στη Σοφοκλέους, αν και η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η έντονη μεταβλητότητα παραμένει, ενώ και οι διεθνείς αγορές παρουσιάζουν τάσεις διόρθωσης.

Τι έγινε χθες: Συνέχισε και χθες την πτωτική πορεία του ο Γενικός Δείκτης, κλείνοντας κατά 1,39% χαμηλότερα, ενώ όπως τονίζει η Marfin Hellenic, ο τραπεζικός κλάδος υπέστη τις σοβαρότερες απώλειες (-3,17%) με την Alpha Bank να κλείνει κατά 4% χαμηλότερα.

Η αποκόμιση κερδών συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης και ιδιαίτερα σε τίτλους της μικρότερης κεφαλαιοποίησης, όπως αναφέρει η EFG Eurobank Securities.

Επίσης, η Εθνική ΑΧΕ σημειώνει πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση συνεχίστηκαν οι διορθωτικές κινήσεις, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στην Εθνική (-4,4%) και στην Alpha (-4%).

Η Κύκλος, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνεδρίαση, τονίζει πως οι πιέσεις στις δυο τραπεζικές μετοχές (οι οποίες ως ένα βαθμό ήταν αναμενόμενες) οδήγησαν στην καταγραφή μεγάλων απωλειών.

Επιπλέον, η Κύκλος προσθέτει πως επακόλουθο των μεγάλων ρευστοποιήσεων στα blue chips ήταν η διάχυση της απαισιοδοξίας και στην περιφέρεια και το αρνητικό breadth της αγοράς για μια ακόμη συνεδρίαση.

Επιχειρηματικά νέα: Θετική χαρακτηρίζει την ανταπόκριση των επενδυτών στην προσφορά των μετοχών της Alpha Bank η EFG Eurobank Securities, σύμφωνα με την οποία η μετοχή της Τράπεζας αναμένεται σήμερα να ”υπεραποδώσει” (outperform).

Επιπρόσθετα, η EFG Eurobank Securities επισημαίνει πως η κίνηση της Alpha Bank θα ενισχύσει το ενεργητικό της Τράπεζας κατά 273 εκατ. ευρώ, γεγονός που αφενός θα επιταχύνει τη δανειακή της ανάπτυξη και αφετέρου θα μπορεί να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια, ανανεώνοντας την ικανότητά της να διατηρεί υψηλό ρυθμό ανάπτυξης.

Η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά πως η προαναφερθείσα κίνηση θα οδηγήσει σε βελτίωση της κεφαλαιακής επάρκειας (Tier I) της Alpha Bank κατά 1% -σε 8,1%- και τον λόγο τιμής προς λογιστική αξία (P/BV) κατά 40 μονάδες βάσης (στο 2,4), ενώ τα κέρδη ανά μετοχή, όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, θα μειωθούν κατά 0,09 ευρώ.

Επίσης, οι ΑΧΕ αναφέρονται στην κατά 2,5% αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, η οποία όπως επισημαίνουν είναι χαμηλότερη των προσδοκιών της αγοράς.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v