Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Πώς σχολιάζουν τα νέα τιμολόγια Marfin, Π&Κ

Χαμηλότερη των προσδοκιών της αγοράς ήταν η κατά 2,5% αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, σύμφωνα με τις Marfin Hellenic και Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, εξέλιξη η οποία όπως εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πιθανώς να ασκήσει πιέσεις στην τιμή της μετοχής.

ΔΕΗ: Πώς σχολιάζουν τα νέα τιμολόγια Marfin, Π&Κ
Χαμηλότερη των προβλέψεων της αγοράς ήταν η κατά 2,5% αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Α. Τσοχατζόπουλος, εξέλιξη που αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την τιμή της μετοχής της Επιχείρησης, όπως εκτιμούν οι Marfin Hellenic και Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Marfin στο πρωινό της report, εκτιμούσε πως η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα έφτανε στο 3,2% - αναδρομικά από τον Ιούλιο. Ως αποτέλεσμα της χαμηλότερης της προσδοκώμενης αύξησης, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως θα προχωρήσει σε μείωση των προβλέψεών της για την Επιχείρηση.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η χαμηλότερη της αναμενόμενης αύξηση των τιμολογίων αναμένεται να ασκήσει πίεση στην τιμή της μετοχής της ΔΕΗ.

Ανάλογη είναι και η εκτίμηση της Π&Κ Χρηματιστηριακής. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Π&Κ στην καθημερινή ενημέρωση, παρά το γεγονός ότι παραμένει θετική για τη ΔΕΗ, λόγω της χαμηλής αποτίμησής της, εκτιμά πως τα χαμηλότερα τιμολόγια θα επηρεάσουν αρνητικά την τιμή της μετοχής.

Επίσης, η Π&Κ αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να επιστρέψει στους καταναλωτές το τέλος των 0,60 ευρώ ανά MWh που επέβαλε η Επιχείρηση στους λογαριασμούς από τα τέλη Απριλίου υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η μείωση στα τιμολόγια και η επιστροφή των τελών θα μειώσουν τη μέση αύξηση των τιμολογίων για το 2003 στο 2,8% από 3,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v