Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ικανοποίηση Καπράλου για τις αποφάσεις του FTSE

"Σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για τις χρηματιστηριακές αγορές, η σημερινή ανακοίνωση του Οίκου FTSE ότι η αγορά μας παραμένει στις αναπτυγμένες αγορές, αποτελεί μια ευχάριστη νότα", τόνισε ο πρόεδρος του ΧΑ Σπ. Καπράλος.

Ικανοποίηση Καπράλου για τις αποφάσεις του FTSE
"Σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για τις χρηματιστηριακές αγορές, η σημερινή ανακοίνωση του Οίκου FTSE ότι η αγορά μας παραμένει στις αναπτυγμένες αγορές, αποτελεί μια ευχάριστη νότα", τόνισε ο πρόεδρος του ΧΑ Σπ. Καπράλος από τη Φρανκφούρτη όπου βρίσκεται.

Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σπύρος Καπράλος, σε δηλώσεις του σχετικά με τη σημερινή ανακοίνωση του Οίκου FTSE για την αξιολόγηση της ελληνικής αγοράς ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για τις χρηματιστηριακές αγορές σε διεθνές επίπεδο, η σημερινή ανακοίνωση του Οίκου FTSE ότι η αγορά μας παραμένει στις αναπτυγμένες αγορές, αποτελεί μια ευχάριστη νότα.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν ήρθε τυχαία, αλλά προέκυψε μετά από σκληρή δουλειά που έχει γίνει από το ελληνικό Χρηματιστήριο σε συνεργασία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς, προκειμένου να πληρούμε τα κριτήρια που τίθενται από τον Οίκο FTSE.

Οι ενέργειες αυτές αφορούν τόσο την υιοθέτηση της Οδηγίας MiFid, όσο και μια σειρά άλλων σχετικών πρωτοβουλιών που έχουμε λάβει. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό από εδώ και στο εξής να επικοινωνήσουμε τις αλλαγές αυτές στην αγορά, προκειμένου να τις λάβουν υπόψη τους και σταδιακά να αυξηθούν οι συναλλαγές στην ελληνική αγορά."

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v