Τι εκτιμά η Marfin για Ακτωρα - ΕΛΤΕΧ

Σε ελαφρά ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις Ελληνική Τεχνοδομική και Ακτωρα, αναφορικά με τα έτη 2003 και 2004, προχωρά η Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ (9/9), ενώ διατηρεί τη σύσταση outperform και την τιμή-στόχο στα 6,7 και 6,5 ευρώ, αντίστοιχα.

Τι εκτιμά η Marfin για Ακτωρα - ΕΛΤΕΧ
Σε ελαφρά ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις Ελληνική Τεχνοδομική και Ακτωρα, αναφορικά με τα έτη 2003 και 2004, προχωρά η Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ, όπως αναφέρεται σε έκθεσή της ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, η Marfin Hellenic και για τις δύο εταιρίες διατηρεί τη σύσταση outperform, καθώς και τις τιμές-στόχους, στα 6,5 ευρώ για τον Ακτωρα και στα 6,7 ευρώ για την ΕΛΤΕΧ.

Μετά τα αποτελέσματα εξαμήνου του ομίλου, τα οποία στην έκθεση χαρακτηρίζονται ως υψηλότερα των προβλέψεων της Marfin, η χρηματιστηριακή προχωρά σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της κατά 2,1% για τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών του 2003, ο οποίος πλέον εκτιμάται στα 966,2 εκατ. ευρώ.

Τα EBITDA εκτιμώνται τώρα στα 151,3 εκατ. ευρώ από 148,1 εκατ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη, ενώ επίσης η εκτίμηση για τα κέρδη προ φόρων αναθεωρείται κατά 2,1% και αναμένονται πλέον στα 130,4 εκατ. ευρώ.

Για το 2004, η Marfin εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 902,3 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 134,7 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 106,1 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή αποδίδει τη διατήρηση της σύστασής της στην ορατότητα αναφορικά με τα κέρδη της επόμενης διετίας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα το γεγονός ότι χθες (8/9) ο τίτλος βρέθηκε σε χαμηλά έτους. Ωστόσο, ταυτόχρονα, η χρηματιστηριακή επιθυμεί να δώσει έμφαση στην αβεβαιότητα που θα ακολουθήσει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v