Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS Warburg: Οι προοπτικές των τραπεζών

Τιμή-στόχο τα 21,10 ευρώ δίνει η UBS για τη μετοχή της Alpha Bank, η οποία συμπεριλαμβάνεται στην προτεινόμενη λίστα, σύμφωνα με ανάλυσή της (Σεπτέμβριος 2003). Η τιμή-στόχος για την Πειραιώς είναι τα 10,5 ευρώ, για την Εμπορική τα 14,70 ευρώ, για την Εθνική τα 18,90 ευρώ και για την EFG τα 14,50 ευρώ.

UBS Warburg: Οι προοπτικές των τραπεζών
Στην προτεινόμενη λίστα μετοχών της UBS συμπεριλαμβάνεται η Alpha Bank, όπως αναφέρεται στο αναλυτικό report Σεπτεμβρίου του ελβετικού οίκου για τον παγκόσμιο τραπεζικό κλάδο, το οποίο έχει τίτλο ”Can banks re–rate?”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της UBS, η τιμή–στόχος για την Alpha Bank είναι τα 21,10 ευρώ με σύσταση ”buy 2”, χωρίς να αναθεωρεί την τιμή, η οποία παραμένει η ίδια από τις 11 Αυγούστου. Παράλληλα, με σύσταση ”buy 2” αποτιμάται και η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ η τιμή- στόχος ανέρχεται στα 10,50 ευρώ.

Αντίθετα για την Εμπορική Τράπεζα, ο ξένος οίκος διατηρεί τη σύσταση για ”reduce 2” με τιμή-στόχο τα 14,70 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις συστάσεις για την Εθνική Τράπεζα και την EFG Eurobank Ergasias διατηρούνται σε ”neutral 2” και ”neutral 1”, με τιμές-στόχους τα 18,90 ευρώ και 14,50 ευρώ αντίστοιχα.

Για το τρέχον έτος οι αναλυτές της UBS εκτιμούν ότι τα κέρδη ανά μετοχή του τραπεζικού κλάδου θα διαμορφωθούν σε 1,30 ευρώ για την Alpha Bank, 0,89 ευρώ για την Εμπορική Τράπεζα, 0,80 ευρώ για την EFG Eurobank Ergasias, για την Εθνική Τράπεζα τα 1,30 ευρώ και τέλος για την Τράπεζα Πειραιώς τα 0,50 ευρώ.

Σχετικά με τα P/E των ελληνικών τραπεζών για το 2004 προβλέπονται σε 11,7 για την Alpha, 16,2 για την Εμπορική Τράπεζα, 15,2 για την EFG Eurobank Ergasias, 14,7 για την Εθνική Τράπεζα και τέλος 13,1 για την Τράπεζα Πειραιώς.

Σημειώνεται πως οι top επιλογές της UBS για τον τραπεζικό κλάδο είναι οι μετοχές των Bank of America, Citigroup, Fannie Mae, Merrill Lynch, Wells Fargo; BNP, Societe Generale, Royal Bank of Scotland, HBOS, Intesa, Unicredito Banco Popular, HVB, Erste Bank, BBVA Bancomer, Wachovia και US Bancorp.

Οι αναλυτές του ελβετικού επενδυτικού οίκου επισημαίνουν πάντως ότι η επενδυτική τους στάση κινείται από ουδέτερη προς θετική στάση.

Επίσης, επισημαίνουν πως οι αποτιμήσεις των τραπεζών ισορροπούν τις ανησυχίες αναφορικά με την πορεία των επιτοκίων, ενώ οι σταθερές ανοδικές αναθεωρήσεις των ρυθμών αύξησης των ΑΕΠ, υποστηρίζουν μεγαλύτερη συμμετοχή του κλάδου στα χαρτοφυλάκια, ιδιαίτερα των corporate, των αναδυόμενων, αλλά και των τραπεζών που έχουν προβεί σε αναδιάρθρωση.

Επιμέλεια: Γιώργος Σαββάκης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v