Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελκυστική η αποτίμηση της ΔΕΗ, λέει η CFS

Σύσταση ”αγορά” δίνει η CFS ΑΕΠΕΥ για τη μετοχή της ΔΕΗ, σε ανάλυσή της (4/9/2003) όπου μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει την αποτίμησή της μετοχής ελκυστική, καθώς διαπραγματεύεται 11,76 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003.

Ελκυστική η αποτίμηση της ΔΕΗ, λέει η CFS
Σύσταση ”αγορά” δίνει η CFS ΑΕΠΕΥ για τη μετοχή της ΔΕΗ, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 4 Σεπτεμβρίου 2003, όπου μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει την αποτίμηση της μετοχής ελκυστική.

Ειδικότερα, η CFS ΑΕΠΕΥ επισημαίνει στην ανάλυσή της πως η ΔΕΗ συνεχίζει να ελέγχει μονοπωλιακά τον κλάδο της ενέργειας στην Ελλάδα, ενώ σημειώνει πως το ποσοστό της αγγίζει το 97% με 6,7 εκατ. πελάτες.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου της επιχείρησης, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως συνεχίστηκε η ανοδική πορεία των μεγεθών με αύξηση 18,1% στα έσοδα και με 76,6% ενίσχυση στα κέρδη.

Η CFS αποδίδει τη βελτίωση των εσόδων στην κατά 6,3% αύξηση της κατανάλωσης και στην κατά 3,85% άνοδο των τιμολογίων, ενώ τονίζει πως το περιθώριο λειτουργικού κέρδους ανήλθε στο 19,9%.

Επίσης, στην ανάλυση σημειώνεται πως η ΔΕΗ δραστηριοποιείται στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας μέσω της Tellas, το μερίδιο αγοράς της οποίας ξεπερνά το 5%, ενώ αναφέρεται πως η ζημία από τη συγκεκριμένη επένδυση ανέρχεται στα 18,7 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η CFS τονίζει πως η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται 11,76 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003, γεγονός που καθιστά την αποτίμηση της μετοχής ελκυστική.

Για το 2003 η χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση των εσόδων της ΔΕΗ της τάξεως του 9%, καθώς αναμένεται να φτάσουν στα 3,67 δισ. ευρώ σε σχέση με 3,37 δισ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, με τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται σημαντικά κατά 41,5% διαμορφούμενα στα 341,8 εκατ. ευρώ έναντι 241 εκατ. ευρώ του 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v